Conducerea Senatului discută miercuri „cazul Oprea”

Conducerea Senatului se va reuni, miercuri, într-o ședință de urgență, de la ora 11.00, pentru a discuta cererea DNA priind încuviinţarea urmăririi penale a fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, acuzat de abuz in serviciu, potrivit România TV.

Senatorii din Comisia juridică urmează să se reunească marţea viitoare pentru a discuta cererea DNA şi a întocmi un raport.”Solicitarea va fi supusă plenului”, a spus Tăriceanu, precizând că nu poate oferi o dată exactă când se va întruni plenul.

„Nu durează foarte mult. Va fi tratat dosarul cu toată disponibilitatea”, a adăugat Tăriceanu.

Codruț Olaru, adjunctul procurorului general, a transmis luni Senatului sesizarea DNA pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul în perioada în care a deținut funcția ministerială.

„În conformitate cu dispozițiile art. 109 alin. 2 din Constituția României, art. 12 și art. 19 din Legea nr. 115/ 1999, art. 305 alin. 4 din Codul de procedură penală și a Deciziei nr. 270/ 10.03.2008 a Curții Constituționale, adjunctul procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a solicitat Senatului să formuleze cererea de efectuare a urmăririi penale față de Oprea Gabriel, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, actual membru al Senatului, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de abuz în serviciu”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.