CNA interzice spotul Telekom!

0

Membrii Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) au votat, marți, împotriva intrării în legalitate a unor spoturi „Zoot.ro” și „Telekom”, pentru că „stimulează comportamente dăunătoare”. Ca urmare, spoturile respective sunt interzise de la difuzare.

Membrii CNA au considerat că sporturile nu respectă articolul 29, punctul f din Legea audiovizualului, și anume: „Comunicările comerciale audiovizuale difuzate de furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele condiții: f) să nu stimuleze comportamente dăunătoare sănătății sau siguranței populației”, informează Agerpres.

Valentin Jucan, membru al CNA, a spus că, în cazul reclamei la Telekom, trebuie luată în considerare siguranța copiilor. „Au existat cazuri în care un copil a murit din cauză că deasupra produsului era o mică surpriză. (…) Logica RAC (Romanian Advertising Council) sau logica noastră nu cred că are legătură cu logica copilului. În foarte multe reclame la produse alimentare este folosit minorul”, a spus el.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.