Merkel înăsprește regulile pentru obținerea azilului

Share:

Guvernul federal german a aprobat miercuri un proiect de lege care introduce restricții la reîntregirea familiilor refugiaților și prevede prelucrarea în procedură accelerată a solicitărilor de azil, măsuri menite să reducă numărul migranților care sosesc în Germania, transmite DPA.

Proiectul include înființarea unor centre speciale de primire la graniță, unde solicitările de azil ale persoanelor venite din țări considerate sigure vor fi analizate cu celeritate și de unde acestea ar putea fi expulzate în statele de proveniență.

O altă prevedere este ca reîntregirea familiilor să fie amânată cu doi ani pentru refugiații care nu au automat drept de azil în virtutea acordurilor internaționale, dar care ar putea fi victime potențiale ale persecuțiilor la revenirea în țările lor.

Aceste restricții fac parte dintr-o serie de măsuri preconizate de cancelarul Angela Merkel pentru a înăspri legislația în materie de azil, înaintea unor alegeri-cheie care vor avea loc luna viitoare în trei dintre landuri, Baden-Wuerttemberg, Renania-Palatinat și Saxonia Anhalt.

Sondaje preelectorale prezic un scor ridicat pentru partidul anti-imigrație Alternativa pentru Germania (AfD) în toate cele trei landuri.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.