Numărul migranților din Grecia ar putea „exploda”!

Share:

Numărul migranților blocați în Grecia în urma închiderii frontierelor din Balcani ar putea crește de peste trei ori în următoarele șase săptămâni, a avertizat vineri un oficial de rang înalt din cadrul Comisariatului ONU pentru refugiați.

„Așa cum stau lucrurile acum, până la mijlocul lui aprilie este posibil să avem 100.000 de oameni pe teritoriul Greciei”, a declarat responsabilul pentru operațiuni al UNHCR George Okoth-Obbo, avertizând că ar putea exista o criză umanitară care să necesite „mobilizare internațională”.

Okoth-Obbo a susținut un discurs la o conferință organizată la Roma de Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

Într-un comunicat separat, UNHCR a evaluat numărul migranților blocați în prezent în Grecia la circa 30.000, dintre care o treime la punctul de frontieră Idomeni cu Macedonia, și a descris situația drept una „care se deteriorează rapid”.

„Suntem în criză de timp și este nevoie urgentă de un leadership puternic și de viziune de la liderii europeni pentru a aborda ceea ce este, în opinia mea, o situație care poată fi încă gestionată dacă este tratată corect”, a declarat șeful UNHCR, Filippo Grandi, informează Agerpres.
„Aceasta este la fel de mult o criză a solidarității europene, pe cât este una a refugiaților”, a adăugat el.

Un alt oficial ONU, Vincent Cochetel, a declarat că majoritatea copleșitoare a refugiaților provin din țări devastate de război, 48% dintre aceștia fiind sirieni, 26% afgani și 17% irakieni.”91% dintre oamenii care ajung în Grecia provin din aceste trei crize majore. Așa că, să-i numim migranți ilegali este nedrept. M-am săturat să aud vorbindu-se de migranți ilegali când vorbim de sirieni care fug din Alep”, a declarat Cochetel pentru presa din Bruxelles.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.