Euro crește peste 4,47 lei

0

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, marţi, un curs de referinţă de 4,4705 lei/euro, în creştere comparativ cu nivelul anterior şi nivel maxim al ultimelor trei săptămâni, moneda europeană continuând tendinţa de apreciere după deciziile Băncii Centrale Europene (BCE) de săptămâna trecută.

Luni, BNR a afişat un curs de referinţă de  4,4674 lei/euro. Un nivel atât de ridicat al cursului nu s-a mai înregistrat din 24 februarie, când euro a fost cotat cu 4,4765 lei, relatează Romaniatv.net.

Analiştii pun evoluţia pe seama unei creşteri a aversiunii la risc din partea investitorilor, care penalizează cotaţiile monedelor statelor est-europene, considerate mai riscante.

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a apreciat cu peste un ban în raport cu moneda naţională, până la 4,0351 lei, comparativ cu nivelul de luni, de 4,0221 lei.

Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţionale pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar inporturile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Cursul francului elveţian a urcat uşor, până la 4,0799 lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.