Pianiști din 34 țări la Festivalul „Dinu Lipatti”

Share:

Pianiști din 34 de țări concurează la Jeunesses International Music Competition „Dinu Lipatti”, care se va desfășura între 14 și 21 mai, la București, finala fiind programată la Sala „Thalia” din Sibiu, informează un comunicat al organizatorilor transmis joi Agerpres.

În total, 100 de pianiști din țări precum România, Austria, Canada, Cehia, China, Coreea de Sud, Turcia, Ucraina, Ungaria vor concura pentru premii în valoare de 10.000 de euro.

Juriul este format din artiști ai scenei internaționale și profesori de la academii de prestigiu din SUA, China, Germania, Italia și România. Concursul se desfășoară în cele mai cunoscute săli de concert din București, iar finala este programată la Sala „Thalia” din Sibiu.

Potrivit organizatorilor, Jeunesses International Music Competition „Dinu Lipatti” este un eveniment de ținută, care s-a remarcat în peisajul cultural autohton și internațional prin calitatea muzicală prezentată, prin numărul record de participanți înregistrat, dar și datorită carierelor de succes și recunoașterii mondiale ulterioare de care s-au bucurat de-a lungul timpului laureații săi.

Derulat anual din 1994, concursul a inclus alternativ diferite discipline: pian, vioară, clarinet, flaut, compoziție, canto, acest an fiind dedicat pianului. Misiunea concursului este de a descoperi, a premia și a promova valorile noii generații a muzicii clasice, de a sprijini tinerii artiști în construirea unei cariere de succes, de a încuraja mobilitatea și a oferi o platformă de schimburi interculturale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.