Coreea de Nord a lansat două rachete balistice

Share:

Coreea de Nord a tras două rachete balistice, la doar câteva zile după ce liderul ei Kim Jong-Un a ordonat teste cu focoase nucleare, a declarat joi un responsabil american din cadrul apărării, citat de AFP.

Coreea de Nord a tras două rachete balistice. „Statele Unite au urmărit lansarea a două rachete balistice din Coreea de Nord. Niciuna dintre ele nu a reprezentat o amenințare pentru Statele Unite sau aliații noștri regionali”, a afirmat acest responsabil, precizând că aceste tiruri sunt o „violare a rezoluțiilor multiple ale Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite”.

Prim-ministrul japonez Shinzo Abe a declarat vineri că Tokyo condamnă puternic ultima lansare de rachetă balistică de către Coreea de Nord și a cerut Phenianului să se abțină de la astfel de acțiuni, informează Reuters.

Abe, vorbind în fața parlamentului, a spus de asemenea că Japonia a depus un protest după lansarea rachetei nord-coreene, pe care a descris-o ca „extrem de problematică”.

„Japonia cere insistent Coreii de Nord să se abțină de la astfel de acțiuni și va lua toate măsurile necesare, inclusiv avertismente și activitate de supraveghere, pentru a putea să răspundă la orice situații”, a adăugat Abe.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.