Ridichile roșii te scapă de pietrele la rinichi
Ridichile roşii, pe care le găsim peste tot în pieţe, primăvara, sunt de un real ajutor pentru cei care au pietre sau nisip la rinichi şi asta deoarece anumite principii active continute de ridichi favorizeaza maruntirea calculilor urinari si eliminarea lor.
Substantele antiinfectioase si diuretice pe care ridichea rosie le contine din plin fac din aceasta leguma de primavara un medicament natural pentru rinichi si intreg tractul urinar.
Dimineata si seara vom manca, pe stomacul gol, cate o salata obtinuta din cinci ridichi de marime medie, taiate marunt si amestecate cu putin ulei de masline, otet de mere si sare de bucatarie. Pentru un gust mai bun, putem adauga in salata si cateva fire de patrunjel. Tratamentul se face minimum 12 zile la rand, pentru ca efectele sale sa fie resimtite in profunzime.
Pentru persoanele cu probleme renale cronice sau foarte grave, se recomanda administrarea zilnica a 100 ml (jumatate de pahar) de suc de ridichi proaspat, obtinut cu storcatorul electric centrifugal.
Ridichile contin substante cu un puternic efect antibiotic, care ajuta la vindecarea rapida a feluritelor infectii care afecteaza rinichii, vezica si caile urinare. Apoi, aceste radacini au un efect diuretic intens, favorizand eliminarea apei din corp prin urinare, au o actiune antiinflamatoare asupra rinichilor si asupra prostatei.
Cura cu ridichi este in mod special indicata persoanelor care retin apa in organism, care sufera de nefrita, pielo-nefrita ori cistita cronica. De asemenea, este un real ajutor celor care au pietre sau nisip la rinichi, intrucat anumite principii active continute de ridichi favorizeaza maruntirea calculilor urinari si eliminarea lor.
Cura cu ridichi previne formarea unor noi calculi in cazul persoanelor care au recurs la operatie sau la alte forme de tratament pentru eliminarea lor. O alta recomandare a acestui tratament este pentru bolnavii cronici de prostata, intrucat are efecte antiinflamatoare si ajuta la controlul sfincterelor urinare.