Senatorul Dumitru Pelican, exclus din ALDE

0

Dumitru Pelican a fost exclus din ALDE. Formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu a decis luni să-l excludă din partid pe liderul grupului de la Senat, Dumitru Pelican, la propunerea organizaţiei din Bucureşti, potrivit copreşedintelui partidului, Daniel Constantin.

Dumitru Pelican a fost exclus din partidul condus de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. ALDE a decis luni să-l excludă din partid pe Dumitru Pelican, liderul grupului de la Senat, la propunerea organizaţiei din Bucureşti, pentru că au fost „anumite declaraţii, anumite activităţi”, potrivit copreşedintelui partidului, Daniel Constantin.

„Au fost motive care au fost discutate în organizaţia de Bucureşti şi anumite declaraţii, anumite activităţi. N-aş vrea să intru foarte mult în detalii, dar organizaţia de Bucureşti ne-a propus această soluţie pe care ei au validat-o sâmbătă şi astăzi Comisia de fuziune a luat act şi a validat în consecinţă”, a declarat luni Daniel Constantin, citat de Mediafax.

Dumitru Pelican este singurul membru al Partidului Conservator care s-a opus, cu un an în urmă, începerii negocierilor de fuziune cu Partidul Liberal Reformator, condus atunci de Călin Popescu Tăriceanu.

Senatorul Dumitru Pelican susţine că nu a fost exclus din ALDE, ci că el a demisionat încă de joi din partid, afirmând că formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin „nu există”.

„Eu am anunţat încă de joi. Am trimis vorbă. Sâmbătă am fost chemat pentru a stabili candidaţii şi nu m-am dus. Demisia mea era pusă. Ce au făcut ei astăzi nu e nimic altceva decât să-şi spele ruşinea. ALDE nu există. Voi face anunţul în plen la ora 16.00, când veţi afla adevărul, pentru că adevărul trebuie repus în drepturi”, a declarat pentru Mediafax Dumitru Pelican.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.