Consumul de fructe după masă, nociv pentru sănătate

0

Energia este baza vietii. Cand ne trezim dimineata suntem odihniti si in cea mai buna forma energetica. Pe ce vom consuma aceasta energie? Pe un mic dejun copios ? Mai ales pe micile dejunuri traditionale : oua, branza, sunca, paine, rosii, ceai, lapte, dulceata, conserve, in combinatii nefericite. Energia nu poate fi furnizata decat dupa ce mancarea este absorbita de intestine. Daca vom inlocui acest amalgam de alimente cu fructe, energia ne va ajunge in corp instantaneu – in loc sa asteptam ore, iar starea de somnolenta ce urmeaza micului dejun bogat traditional dispare.

Fructul este cel mai important aliment datator de viata si energie pe care il putem consuma, din cate exista.
• Fructele contin “zahar” sub forma fructozei, care se transforma in glicogen, care inseamna energie disponibila rapid ;
• Fructele se mananca doar pe stomacul gol – dimineata sau seara la 2-3 ore dupa cina; totusi este recomandat sa nu se consume portocale inainte de culcare, vitamina C avand un efect de stimulare.
• Fructele nu se combina cu lipide, cu proteine sau cu legume; cand sunt combinate cu alte alimente, vor ramane prizoniere in stomac, producand chiar si alcool, toata digestia fiind perturbata. Imediat cum vin in contact cu mancarea din stomac si cu sucurile digestive, intreaga masa de alimente incepe sa se “strice”. Orice proteina va putrezi, orice carbohidrat va fermenta. Totul devine acid.
Dupa ce am mancat orice altceva in afara de fructe, trebuie sa avem in vedere timpul de digestie al fiecarui aliment pana cand le vom putea consuma si pe acestea, dar vom lasa sa treaca cel putin o ora. De aceea este gresit sa incheiem masa cu fructe!
• Se recomanda consumarea fructului impreuna cu coaja lui, in care se afla cea mai mare cantitate de celuloza, care ajuta tranzitul intestinal, coaja fructelor limiteaza puterea lor glicemica.
Toxinele din proteinele de origine animala nu se gasesc in fructe. Daca scopul nostru este acela de a ne curata organismul de toxine, calea cea mai eficienta este de a consuma cat mai multe fructe, pentru ca acestea curata, nu naclaiesc corpul.
Mancatul fructelor pe stomacul gol accelereaza pierderea greutatii inutile. Caloriile de inalta calitate care se gasesc in fructe nu vor crea probleme de greutate corpului
Tot ceea ce intra in stomac trebuie sa fie descompus, transformat in glucoza, fructoza, glicerina, aminoacizi si acizi grasi. Acestia sunt nutrientii din alimente folositi de organism.
Fructele reprezinta singurul aliment cu aceasta compozitie perfecta de nutrienti si inseamna mai ales glucoza in organism, iar creierul functioneaza cu glucoza, au cel mai mare continut de apa : 80-90%. In plus, ele sunt pline de vitamine, minerale, carbohidrati, aminoacizi, acizi grasi, nicio energie nu este cheltuita la digestia lor, ba chiar furnizeaza energie corpului.
Alte mancaruri , chiar daca sunt corect combinate, se digera in timp de ½ – 4 ore, cu o mare cheltuiala de energie. Fructele nu sunt digerate in stomac, ci sunt doar predigerate. Ele trec prin stomac timp de 20-30 min. (bananele, curmalele si fructele uscate la soare stau cam o ora).
Energia economisita astfel este folosita imediat de organism pentru curatarea tesuturilor de toxine, importanta lor constand in continutul valoros de “combustibil”. Fara combustibil organismul nu poate functiona. Conditia este ca fructele sa fie corect consumate.
Fructele sau sucul lor se pot consuma numai proaspete, fierte sau coapte nu mai furnizeaza nici substante nutritive, nici apa necesara curatarii, devin acide si forteaza corpul sa le anuleze aciditatea cu cheltuiala de energie si elemente alcaline.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.