Bilanțul negru al atentatelor din Bruxelles a ajuns la 34 de morți!

0

Două explozii puternice s-au produs, marţi dimineaţa, pe aeroportul Zaventem din Bruxelles. Aeroportul a fost evacuat, toate mijloacele de transport în comun de la Bruxelles sunt oprite, iar populaţia a fost îndemnată să rămână acolo unde se află. La scurt timp, o altă explozie a avut loc într-o staţie de metrou din apropierea unei clădiri a Uniunii Europene. Numărul morţilor este, potrivit ultimului bilanţ, de 34, iar cel al răniţilor a ajuns la 200.

După atentatele de marţi dimineaţă, procurorii şi trei judecători de instrucţie specializaţi în acte de terorism au demarat o anchetă, iar în urma unor percheziţii la Schaerbeek au fost descoperite un nou dispozitiv explozibil care conţinea cuie, produse chimice şi un drapel al grupării Stat Islamic. De asemenea, la aeroportul Zaventem ar mai fi fost descoperit încă un dispozitiv explozibil, al patrulea, care a fost neutralizat, relatează Romaniatv.net.

După publicarea unei fotografii suprinse de camerele de supraveghere în care apar trei suspecţi, autorităţile au anunţat că este aproape sigur ca bărbaţii în negru să fi fost autorii atentatelor sinucigaşe, în timp ce al treilea, cel cu pălărie şi cu vestă deschisă la culoare, este căutat intens de autorităţi.

În cadrul anchetei, sunt efectuate mai multe percheziţii şi sunt audiaţi mai mulţi martori.

Regele belgienilor, Philippe, se va adresa populației printr-un discurs transmis de posturile naționale, începând de la ora locală 19.00 (18.00 GMT), a anunțat Palatul regal, printr-un comunicat. În istoria recentă a țării, singurul suveran care s-a mai adresat belgienilor, cu excepția tradiționalelor discursuri de 21 iulie și de Anul Nou, a fost Albert al II-lea, când, în martie 2013, și-a anunțat abdicarea.

O echipă de deminare a procedat la începutul după-amiezii la detonarea controlată a unui obiect suspect găsit în terminalul de plecări al aeroportului Zaventem. În ce privește bombele utilizate de teroriști pe aeroport, acestea au conținut cuie, a declarat pentru postul VTM managerul spitalului universitar Gasthuisberg din Louvain, Marc Decramer. Majoritatea răniților internați în acest spital prezentau fracturi, arsuri și tăieturi grave cauzate de obiecte metalice. La spitalul Gasthuisberg sunt îngrijiți în prezent 13 răniți, dintre care cinci aflați în stare gravă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.