Tăriceanu atacă dur PNL

0

Aflat la Arad pentru a lua parte la lansarea candidaților de primari pentru municipiul reședință de județ și alte 24 de localități arădene, copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, vineri, că ALDE este singurul partid de centru- dreapta din România, PNL-ul devenind un fel de „ascunzătoare” pentru foștii „pedeliști”.

„Am constatat cu regret că PNL a devenit un fel de perdea în spatele căreia se ascund foștii pedeliști, personaje compromise în guvernarea Băsescu — Boc din perioada 2009 — 2012, când cetățenilor le erau impuse curbe de sacrificiu — ne aducem aminte de tăierile salariilor în sectorul public, de tăierile pensiilor — timp în care Autoritatea Națională de Restituire a Proprietăților a fost alimentată cu un miliard de euro pentru satisfacerea camarilei PDL. Sigur că oamenii compromiși în acea perioadă aveau nevoie de un loc unde să se stea să se curețe, iar acesta este astăzi, practic, PNL-ul”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Agerpres.

Acesta a susținut că și la nivelul administrației locale, PNL-ul este astăzi, mai degrabă, ‘Partidul Național Neliberal’, reprezentat la Arad de ‘domnul Falcă și la Cluj de domnul Boc’ — doi dintre exponenții cei mai cunoscuți ai fostului PDL.

„Același lucru poate fi observat și la nivel central, leadershipul național al PNL-ului, compromis în bună măsură, principalii lideri înregistrând scoruri între 11 și 7 %, mult sub cota partidului. În aceste condiții, nu văd un viitor prea bun pentru PNL, care totuși a fost un partid care s-a remarcat prin modernizarea României, iar după 1990 prin susținerea valorilor democratice pe care s-a clădit țara noastră după căderea comunismului”, a adăugat Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.