Valeriu Steriu, noul lider al UNPR

0

Deputatul Valeriu Steriu a fost ales președinte al Uniunii Naționale pentru Progresul României (UNPR), sâmbătă, în cadrul Conferinței Naționale a partidului.

Valeriu Steriu a fost ales președinte al UNPR cu 339 voturi, în timp ce contracandidații săi, senatorii Iulian Cristache și Ioan Iovescu, au obținut 22 de voturi, respectiv 5 voturi, iar patru voturi au fost anulate, relatează Agerpres. Scrutinul a fost secret și s-a desfășurat pe buletine de vot.

Valeriu Steriu a declarat că misiunea sa este aceea de a aduce partidul la guvernare și de a face ca această formațiune să fie elementul central al politicii românești și nucleul oricăror coaliții.

„Nu vreau să ne aliem cu oricine (…) Obiectivul nostru nu trebuie să fie un partid anume, trebuie să fie mult mai important, trebuie să nu lipsim de la guvernare”, a declarat Steriu.

Conferința Națională s-a desfășurat în absența lui Gabriel Oprea, care a demisionat de la conducerea UNPR pe 3 martie 2016.

În cadrul conferinței, Gabriel Oprea a fost desemnat președinte fondator al UNPR, prin modificarea statutului formațiunii. Decizia a fost luată cu unanimitatea voturilor delegaților prezenți.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.