Sebastian Ghiță, acuzații dure la adresa procurorilor DNA

0

Laura Codruța Kovesi a cerut reținerea și arestarea deputatului Sebastian Ghiță într-un nou dosar. Parlamentarul care era membru și în Comisia SRI stă la mâna colegilor din Camera Deputaților, care vor vota săptămâna viitoare pentru cererea procurorilor. Sebastian Ghiță lansează o serie de acuzații grave și devoalează modul de operare al procurorilor.

Deputatul a declarat, pentru STIRIPESURSE.RO, că procurorii au oferit jurnaliștilor date cruciale din dosarele sale. O practică, spune Ghiță, frecvent folosită de anchetatori. El cere retragerea acuzațiilor împotriva sa și consideră că procurorii încearcă să manipuleze, prin ceea ce fac, deputații.

„Astăzi nu mai pot fi acuzat. Avem toţi dovada în faţă. Am fost acuzat că am obţinut, de la un procuror, informaţii secrete.

Voi scrie o scrisoare către doamna Codruţa Kovesi şi către şeful DNA Ploieşti, domnul Onea.

Astazi se intampla ceva extrem de grav. Un document si informatii din dosarul meu, care se afla doar in calculatoarele DNA si la biroul documente secrete al Parlamentului, a aparut in exclusivitate pe blogul jurnalistei Sorina Matei.

Repet. Informatiile sunt doar la procuror si la Parlament sigilate. La Parlament nu pot fi filmate sau copiate documentele. Nu poti intra cu telefonul.

Cred ca este o practica a procurorilor si politistilor sa dea, pe surse, informatii din dosare. Uneori e o metoda folosita in ancheta. Nu e treaba mea cum isi fac procurorii meseria. Consider, insa, ca e incorect ca, in timp ce eu sunt acuzat de folosire de informatii secrete din dosare, tocmai astazi sa vad informatii secrete pe blogul unui jurnalist.

Asa s-a intamplat si acum 3 ani in Ploiesti. Procurorii povesteau tot jurnalistilor si prietenilor. Informatiile erau, apoi, plimbate in tot felul de discutii. Toate mediile politice, juridice si de afaceri din Ploiesti, vehiculau informatii mai adevarate sau mai false.

Consider ca jurnalistii care afla informatii isi fac meseria, poate ca procurorii scurg informatii ca metoda de anchetare.

Dar sa acuzi, dupa 3 ani, pe cineva de un lucru si tu sa procedezi, astazi, iar in acelasi mod, e strigator la cer. Consider ca DNA Ploiesti ar trebui sa si retraga acuzatiile de scurgere de informatii la adresa mea. Chiar dansii au scurs informatii din dosare si o fac chiar in aceasta zi.

Si am date si martori si dovezi despre ce s-a intamplat acum 3 ani. Astazi, dupa ce s a intamplat cu acest document si aceste informatii care sunt doar in calculatorul procurorului, eu nu mai pot fi acuzat de nimic. Parlamentul va trebui sa vina cu o lege care sa clarifice aceste situatii.

PS

Inteleg strategia procurorilor DNA Ploiesti cu scurgeri de informatii pentru a obtine beneficii in folosul anchetelor. Ceea ce au facut astazi este insa doar o incercare incorecta de a influenta parlamentarii si Parlamentul Romaniei”, a declarat, pentru STIRIPESURSE.RO, Sebastian Ghiță.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.