Metode eficiente de detoxifiere a organismului

0

Deși în ultima vreme metodele de detoxifiere a organismului sunt din ce în ce mai multe și mai populare, potrivit lui Nick Teodorescu, Health Coach și creatorul Primordial, cel mai complex program de wellbeing și transformare integrativă pentru  corp, minte și suflet din România,  este indicat să privim, într-adevăr, acest aspect cu maximă seriozitate și responsabilitate, fără a cădea, însă, victime unor persoane care, profitând de această adevărată modă, să ne vândă pretinse produse sau programe de detoxifiere, total ineficiente sau chiar dăunătoare.

Astfel, conform acestuia există două abordări ale subiectului detoxifierii. Pe de o parte, adepții detoxifierii empirice susțin că organismul acumulează, în timp, din surse externe, diverse toxine, care, evident, mai devreme sau mai târziu, îi vor produce acestuia consecințe negative, începând de la ușoare disfuncționalități și mergând până la îmbolnăviri grave. Mai departe, ei susțin că aceste toxine, care se acumulează în ficat, colon, rinichi, sânge sau limfă, pot fi eliminate din corp apelând la soluții externe acestuia (substanțe, preparate, amestecuri, plante etc.).

Pe de altă parte, o mare parte a lumii medicale occidentale susține că detoxifierea prin intermediul acestor mijloace nu există, nefiind posibilă din punct de vedere științific, explicația lor fiind faptul că organismul ar deține propriile mecanisme extrem de complexe și eficiente pentru a realiza singur, fără niciun ajutor din afară, tot procesul de neutralizare și eliminare a toxinelor.

“Organismul uman, deține, într-adevăr, un mecanism foarte sofisticat de detoxifiere sau, mai corect spus, de filtrare, neutralizare și eliminare, în mare parte, a toxinelor introduse în corp odată cu hrana, cu apa sau alte băuturi, dar și cu aerul inspirat, existând, în acest sens, mai mulți responsabili cu îndeplinirea acestei sarcini extrem de complicate și de necesare: sistemul digestiv, rinichii, ficatul, plămânii, pielea și sistemul limfatic. Cheia rezolvării acestei dispute este să încercăm să clarificăm dacă și în ce măsură reușesc aceste organe să-și facă treaba cu succes și dacă au sau nu nevoie de ajutor din exterior”, a subliniat creatorul Programului Primordial.

Potrivit acestuia, în condiții normale, naturale și firești de viață organismul nu ar avea nevoie de niciun sprijin. Oamenii ar trăi aproape de habitatul natural, s-ar hrăni doar cu alimentele potrivite speciei umane, ar bea doar apă pură, de izvor, ar respira un aer curat și ar face multă mișcare. În aceste condiții, organismul ar lucra în parametri optimi, iar cantitatea rezonabilă de toxine care ar ajunge, totuși, în corp, ar fi neutralizată și eliminată cu ușurință.

“Din păcate, de la ideal la real este o cale lungă, în special în zilele noastre. Oamenii nu mai au nicio legătură, în marea lor majoritate, cu stilul de viață primordial. Mănâncă, în cantități industriale, lucruri pe care eu le numesc, perfect justificat, non-alimente, din cauza faptului că acestea nu sunt destinate a servi drept hrană ființelor umane, beau tot felul de băuturi dăunătoare, trăiesc în medii puternic poluate și sunt mult prea sedentari. Iar în aceste condiții, bietul organism nu mai face față. Nici sistemul digestiv, nici rinichii, nici ficatul. Iar detoxifierea naturală eșuează în mod lamentabil”, a precizat Nick Teodorescu.

Conform acestuia, mulți consideră că detoxifierea ficatului nu există, din cauza faptului că, funcțional vorbind, acesta nu poate reține toxine. Acest lucru este adevărat, dar total nerelevant, datorită faptului că, în cazul în care capacitatea de lucru a ficatului este, din cauza factorilor agresori, foarte mult diminuată, toxinele trec prin filtrul acestuia, dar scapă, în mare parte, în organism. Iar acest lucru se întâmplă iar și iar, în nenumărate rânduri, ficatul uzându-se inutil, lucrând aproape în gol, dar fără rezultatele dorite și atât de folositoare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.