Criterii meritocratice, în numirea inspectorilor școlari

Ministrul Educaţiei face un pas important în vederea creşterii calităţii sistemului educaţional, introducând criterii meritocratice în metodologia pentru ocuparea posturilor de inspector şcolar general. Astfel, noua metodologie prevede că cei care nu au participat la concurs sau nu au promovat, nu mai pot ocupa ulterior funcţia de inspector şcolar general, prin detaşare.

Aceste noi criterii au fost introduse după ce posturile de Inspector şcolar general din judeţele Bihor, Buzău, Caraş-Severin, Ilfov, Satu Mare şi Vrancea au rămas vacante deși în anul 2015 au fost organizate trei sesiuni de concurs. Acum, Ministerul Educației le-a scos din nou la concurs.

„Lansez astfel un apel pentru toți cei care doresc să intre în competiție, astfel încât să avem la conducerea inspectoratelor școlare județene manageri educaționali de calitate, dornici să fie parteneri într-un proces de recredibilizare a învățământului  preuniversitar „, a declarat ministrul Adrian Curaj pe pagina personală de Facebook.

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice organizează, în perioada 11-13 mai 2016, concurs pentru ocuparea a 6 de funcţii de inspector şcolar general în judeţele Bihor, Buzău, Caraş-Severin, Ilfov, Satu Mare şi Vrancea.

Dosarele de înscriere pot fi depuse, în intervalul 18-26 aprilie 2016, la sediile inspectoratelor şcolare pentru ale căror funcţie de conducere se candidează, iar probele vor avea loc la sediul Ministerului Educaţiei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.