Beneficii uriașe pentru angajații spitalelor CFR
Printre sporurile încasate de unii dintre salariaţii din spitalele Căi Ferate în România anului 2016 se numără sporuri pentru că muncesc la calculator, cu xeroxul şi la arhivă, scrie economica.net.
Sporurile din Sănătate sunt acordate în baza Anexei nr. 3 – Cap. II, art. 7 din Legea nr. 284/2010 şi în baza Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 547/2010.
Printre beneficiile pe care le primesc în România anului 2016 salariaţii din Sănătate se numără sporul pentru muncă pe calculator în 75% din timpul de lucru. Cuantumul acestui spor este de 15% din salariul de bază. Acest spor este reglementat prin OMS nr. 547/2010.
- 24 de salariaţi – asistenţi medicali, personal TESA – ai Spitalului Căi Ferate Timişoara primesc lunar peste 228 lei pentru că muncesc la calculator în 75% din timp.
- Peste 40 de angajaţi ai Spitalului Căi Ferate Galaţi primesc spor pentru muncă la calculator. Printre ei se numără farmacişti, registratori, un contabil, un inginer, asistenţi medicali, psihologi şi inspectori de specialitate. Aceştia din urmă încasează şi cel mai mult în contul acestui spor: aproape 300 lei lunar, în medie.
- 27 de salariaţi ai Spitalului Căi Ferate Oradea primesc lunar sporul pentru muncă la calculator în 75% din timpul de lucru. În medie, 201 lei primeşte lunar fiecare dintre angajaţi în contul acestui spor.
- 19 salariaţi ai Spitalului Căi Ferate Ploieşti încasează lunar spor pentru muncă pe calculator în 75% din timpul de lucru.
- Opt salariaţi ai Spitalului Căi Ferate Drobeta Turnu Severin încasează lunar spor pentru că muncesc la PC.
Printre sporurile legale, dar cel puţin anacronice oferite de spitale se numără sporul pentru condiţii vătămătoare pentru un angajat care lucrează în arhivă, în valoare de 7% din salariul de bază, acordat de Spitalul Căi Ferate Ploieşti şi sporul pentru condiţii vătămătoare pentru lucru cu xeroxul, de 5% din salariul de bază, încasat de trei salariaţi ai Spitalului Căi Ferate Oradea.
Citeşte mai mult pe ECONOMICA.NET.