Gregorian Bivolaru, extrădat în România
Judecătorii de la Curtea Supremă din Paris au respins apelul formulat de Gregorian Bivolaru la decizia iniţială, din data de 8 iunie, astfel că hotărârea de extrădare a liderului MISA rămâne definitivă şi executorie. Pe 14 iunie 2013, Bivolaru a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şase ani de închisoare cu executare pentru act sexual cu un minor.
Ministerul român al Afacerilor Interne a menționat că implementarea efectivă a acestei hotărâri va dura în jur de două săptămâni, deoarece trebuie îndeplinite niște proceduri privind extrădarea.
Gregorian Bivolaru a fost prins pe 26 februarie în Franța, pentru prinderea lui Poliția Română colaborând cu autoritățile franceze.
Bivolaru a fost condamnat definitiv în iunie 2013 de Înalta Curte de Casație și Justiție, la șase ani de închisoare cu executare, pentru trafic de persoane și acte sexuale cu minori. El fusese achitat în aprilie 2012 de Tribunalul Sibiu, însă instanța supremă a casat sentința și a dispus rejudecarea dosarului.
După condamnare, mandatul european de arestare pe numele lui Bivolaru a fost implementat în Sistemul Informatic Schengen, ca urmare a emiterii acestuia de către Tribunalul București în urma sentinței definitive date de ÎCCJ.
Pe numele lui a fost emis și un mandat de urmărire internațională, specific țărilor care nu sunt conectate la SIS.
Gregorian Bivolaru a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de act sexual cu un minor în formă continuată, perversiune sexuală în formă continuată, corupție sexuală, trafic de minori, act sexual cu un minor în formă continuată, act sexual cu un minor și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României.
Bivolaru a reușit să părăsească ilegal teritoriul României fiind reținut, pe 4 aprilie 2005, de poliția suedeză în orașul Malmo. Ulterior, autoritățile suedeze i-au acordat azil politic.