Gorghiu, audiată în „dosarul Vlasov”

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, s-a prezentat, miercuri dimineaţă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aceasta va fi audiată în calitate de martor în dosarul fosului șef al Camerei de Comerț, Mihail Vlasov.

„Sunt martor in acest dosar (n.r. – dosarul lui Mihail Vlasov) si sunt oricand disponibila sa dau orice lamuriri. Instanta va decide daca declaratia mea, care la fond a fost cat se poate de scurta, e hotaratoare sau nu. Sunt foarte multi martori in cauza. A fost o achitare in fond. Voi raspunde la toate intrebarile instantei”, a declarat Alina Gorghiu, la intrarea la ICCJ, relatează Romaniatv.net.

Şefa PNL a mai spus că statutul de martor este „unul firesc, într-un stat de drept normal”. „Vii, dai lamuriri instantei, daca stii, spui de stii, daca nu stii, spui ca nu stii. Evident ca trebuie sa ajuti institutiile din Romania”, a adăugat Gorghiu.

Întrebată dacă a fost citată în dosarul Turceni-Rovinari, în care sunt judecaţi Victor Ponta şi Dan Şova, Alina Gorghiu a precizat că nu a primit nicio citaţie.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Mihail Vlasov, în iunie 2015, într-un nou dosar de corupţie, el fiind acuzat că, în 26 februarie 2013, în calitate de preşedinte al Colegiului de Conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), i-a cerut unui deputat „să îi susţină interesele”, prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat „Lege privind registratorii comerciali şi activitatea de înregistrare în registrul comerţului”.

Solicitarea a fost formulată în contextul în care Mihail Vlasov îşi dorea adoptarea unui act normativ prin care Camera de Comerţ şi Industrie a României să poată prelua Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, potrivit rechizitoriului procurorilor.

În schimbul susţinerii proiectului de lege, Vlasov Mihail, în calitatea sa de preşedinte al Colegiului de conducere al Camerei Naţionale, i-a promis deputatului respectiv, la cererea acestuia, că îl va numi în funcţia de arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României.

În cadrul actului de sesizare a instanţei, apare informaţia conform căreia iniţiatorii proiectului vizat de anchetatori au fost parlamentarii: Aurel Vainer, Alina Gorghiu, Klarik Laslo-Attila, Attila Marko, Mircea Grosaru şi Florin Iordache.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.