Scandal uriaș după moartea lui Daniel Prodan

Share:

Şefa serviciului de ambulanţă, Alis Grasu, a declarat la România TV că în momentul in care sotia lui Daniel Prodan a sunat la 112, nicio ambulanţă nu era disponibilă. Prima a ajuns după 14 minute la locuinţa fostului fotbalist, dar aceea era fără medic. O a doua ambulanţă, cu medic, a ajuns la 22 de minute după solicitare.

„S-a inregistrat o fişă la serviciul de ambulanţă pentru un bărbat în jur de 50 de ani inconştient. În momentul în care s-a finalizat de înregsitrat fişa solicitatoarei i s-a făcut legătura la medicul coodonator pentru a primi în continuare indicaţii ce să facă până la sosirea ambulanţei. A fost trimis cel mai apropiat echipaj şi singurul la acel moment, un echipaj de tip B 2 care a ajuns in 14 minute la adresă.

Aici a găsit un bărbat în stop caridorespirator, au început manevre de resuscitare şi în 8 minute de la momentul ajungerii primului echipaj a ajuns şi al doilea echipaj trimis, în momentul în care s-a eliberat la Floreasca un echipaj de tip C 2, cu medic. Ambele echipaje au făcut eforturi susţinute timp de 3 ore pentru a încerca pornirea cordului.

Prima ambulanţă care a ajuns a avut doar asistentă, pentru că era singura disponibil. Nici aceea nu era disponibilă, nu era niciun echipaj liber, asistenta respectivă primise de 4 minute o altă solicitare şi i s-a retras cazul şi a fost orientată cătrea cest caz. Iar alt echipaj liber nu era nicăieri, nici la noi, nici la SMURD. Legislaţia prevede să se trimită cel mai apropiat echipaj care are toată aparatura pentru a începe resuscitarea”, a declarat Alis Grasu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.