Darius Vâlcov, turnat de fostul său șofer!

Share:

Lucian Șușală, fostul șofer al fostul ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, a susținut miercuri, la Tribunalul Olt, că a dus genți cu bani în apartamentul, mașina sau seiful fostului ministru, că a supravegheat personal renovarea unui hotel la solicitarea lui Vâlcov, dar s-a ocupat în același timp și de curățarea hainelor murdare ale acestuia, făcând totul „din prietenie” și pentru a rămâne director al unei firme din subordinea Consiliului Local Slatina, relatează Romaniatv.net.

Lucian Șușală, fost șofer al lui Vâlcov dar și fost director al unei societăți având unic majoritar Consiliul Local Slatina — Imobiliare Consloc, a fost audiat miercuri în calitate de martor, la Tribunalul Olt, unde se judecă pe fond un dosar instrumentat de DNA în care Darius Vâlcov este inculpat pentru luare de mită, potrivit Agerpres.

La termenul de miercuri a mai fost audiat și vărul primar al lui Vâlcov, Bogdan Langa, fost director la Compania de Apă Olt, societate al cărei acționar majoritar este Consiliul Local Slatina.

Șușală și Langa au declarat miercuri, în instanță, că își mențin declarațiile date în fața procurorilor DNA, dar în timp ce Langa a spus că nu a văzut și nu a auzit de gențile cu bani duse de Șușală în apartamentul despre care ambii martori au afirmat că era acela în care locuia Vâlcov la Slatina, Șușală a vorbit de gențile cu bani duse pentru Vâlcov și despre diferitele lucruri făcute pentru acesta.

„În anul 2014, Sorin Păduraru (n.r. — om de afaceri din Slatina, denunțător) mi-a pus în portbagaj o geantă din material textil de culoare închisă, destul de voluminoasă, pe care am dus-o în apartamentul (n.r. — unde martorii afirmă că locuia Vâlcov) (…), unde am și numărat banii care se aflau în ea. Erau între 1,6 și două milioane lei, nu îmi aduc aminte exact. Geanta cu bani am lăsat-o în apartament și nu știu ce s-a întâmplat cu ea . (…) Număram de fiecare dată banii, pentru că atunci când mă întâlneam cu Darius Vâlcov trebuia să îi spun câți bani erau și de la cine”, a declarat Șușală.

El a mai spus că a numărat banii în prezența lui Langa, care a întrebat de la cine sunt și a primit un răspuns, însă Langa a susținut că nu a văzut vreo geantă cu bani în locuința lui Vâlcov, iar gențile de pe care le lua și le aducea Șușală în apartamentul lui Darius Vâlcov erau pline cu „pantofi, haine murdare, haine aduse de la curățătorie”.

Lucian Șușală a afirmat în fața completului de judecată că s-a ocupat, „la indicațiile” lui Vâlcov de renovarea unui hotel din Slatina, a dus la el acasă o pungă de cadouri în care se aflau bani de la un om de afaceri și apoi i-a dat punga cu bani lui Vâlcov, a dus seiful lui Vâlcov din apartamentul fostului ministru într-o casă din Slatina, punea și lua bani din seif, se ocupa de curățarea hainelor lui Vâlcov.

Potrivit lui Șușală, atât hotelul renovat cât și spălătoria de haine erau ale lui Vâlcov, dar în documente proprietarii erau alte persoane. „Mă ocupam de curățarea hainelor lui Darius Vâlcov, le duceam și le luam de la spălătorie dar această firmă era tot a lui Vâlcov”, a spus Șușală.

Instanța a dat un nou termen în acest dosar, pe 11 ianuarie 2017, atunci când urmează a fi audiați ca martori fostul șef de cabinet al lui Vâlcov, Cătălin Rotea, precum și Bogdan Timofte, om de afaceri a cărui firmă a realizat renovarea hotelului din Slatina ce ar fi aparținut de fapt lui Vâlcov.

În 2015 Darius Vâlcov a fost trimis în judecată în două dosare instrumentate de DNA. Unul se judecă la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar altul la Tribunalul Olt. Vâlcov este inculpat pentru trafic de influență și luare de mită.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.