Un nou cutremur în Vrancea

0

Un cutremur cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter s-a produs vineri seara, în județul Vrancea, la ora locală 18:58, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremurul din Vrancea s-a produs la o adâncime de 119,8 kilometri, relatează Romaniatv.net.

Vineri, s-au mai produs încă două cutremure, unul în județul Vrancea, la ora locală 3:37, cu o magnitudine de 2,6 grade pe scara Richter și la o adâncime de 99,3 kilometri, iar celălalt, în județul Alba, la ora 14:32, cu magnitudinea 2 și la o adâncime de 6,5 kilometri.

De la începutul acestei luni, în România s-au produs 22 cutremure cu magnitudini între 2 și 3,9 grade pe scara Richter.

Cel mai important seism din acest an s-a înregistrat în data de 24 septembrie, la ora locală 2:11, în zona Vrancea, și a avut o magnitudine de 5,3 grade pe Richter. În 2015, cel mai puternic cutremur a avut magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter și s-a înregistrat în data de 29 martie, în județul Buzău.

Potrivit datelor INFP, cea mai intensă mișcare tectonică din România după 1990 a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimțit și la București.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.