Kovesi respinge acuzațiile „inculpatului fugar” Ghiță

0

Procurorul general al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, luni, la ieşirea de la Ministerul Justiţiei, că nu comentează „declaraţiile unui inculpat fugar”, făcând referire la acuzaţiile pe care Sebastian Ghiţă le-a făcut la adresa sa.

„Să lăsăm lucrurile ridicole gen cucuvele mov şi şefi de la CIA. Nu comentez declaraţiile unui inculpat fugar, care are mai multe dosare, o parte la DNA, o parte deja trimise în judecată. Un inculpat care, în 2015, de la tribuna Parlamentului a acuzat DNA şi a atacat sistemul judiciar. Ca atare nu comentez declaraţiile unui inculpat fugar şi nu doresc să intru în dialog cu acesta”, a declarat Laura Codruţa Kovesi, întrebată cum comentează acuzaţiile pe care i le aduce fostul deputat Sebastian Ghiţă.

Şefa DNA a menţionat că atacuri la adresa sistemului judiciar sunt făcute de inculpaţi trimişi în judecată sau condamnaţi. Mai mult, procurorul-șef al DNA a anunțat că a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la afirmațiile lansate de Sebastian Ghiţă la adresa ei, în luna decembrie și la începutul lui ianuarie, despre care spune că sunt „neadevărate, neîntemeiate, tendenţioase şi ridicole”.

„Aceste atacuri sunt făcute deoarece DNA şi-a permis să deranjeze inculpaţii. Deşi am făcut mai multe demersuri, aceste atacuri au continuat. La sfârştului lui 2016 am făcut 14 sesizări la CSM cu privire la afirmaţiile mincinoase, chiar ridicole, ale inculpaţilor, am sesizat CNA pentru 12 emisiuni şi în cursul zilei de azi (luni – n.r.) am reluat dialogul cu CSM şi cu privire la afirmaţiile apărute în decembrie şi ianuarie din partea mai multor persoane, am sesizat CSM. Răspunsul meu îl veţi găsi în acea sesizare, o voi face publică. Am trimis şi la procurorul general o parte dintre aceste afirmaţii mincinoase. Ele au fost verificate şi s-a dat o soluţie de clasare”, a mai spus Kovesi.

Întrebată dacă DNA e responsabilă de fuga lui Sebastian Ghiţă, Kovesi a răspuns: „În niciun caz! Noi am dispus controlul judiciar, am dispus efectuarea unei supravegheri operative, filaj. Noi am dispus interdicţia de a părăsi ţara şi supraveghere operativă, cred că răspunsul trebuie să-l dea MAI, cum a reuşit să scape şi să se ascundă. Noi ne-am luat măsuri de precauţie, este o măsură pe care procurorul a dispus-o pe baza informaţiilor pe care le avea în dosar”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.