O nouă zi de proteste împotriva legii grațierii

Joi este a doua zi de proteste față de ordonanța de urgență privind grațierea unor pedepse. În mai multe oraşe din ţară, oamenii au ieşit în stradă pentru a protesta, cei mai mulţi manifestanţi fiind la Timişoara: peste o mie de oameni, relatează Romaniatv.net.

Timişoara: Protestul de la Timişoara faţă de proiectele de ordonanţă ale Guvernului vizând graţierea şi modificările Codului penal, la care au participat în total peste o mie de oameni, s-a încheiat, manifestanţii spunând că vor ieşi în stradă şi vineri, pentru cea de-a treia seară consecutiv.

Iniţial, în Piaţa Victoriei din municipiul Timişoara s-au adunat, începând cu ora 18.00, aproximativ 400 de persoane, care au scandat „Fără amnistie, la puşcărie”, „La închisoare, nu la guvernare”, „Liviu Dragnea nu uita, va veni şi vremea ta”, „Ciorbea demisia”, „Codruţa nu uita, noi suntem de partea ta” sau „Timişoara cere fără graţiere”.

Ulterior, protestatarii au înconjurat de trei ori în marş piaţa, strigând „DNA să vină să vă ia”, scrie news.ro. 

Oamenii au avut pancarte pe care au scris mesaje precum: „În democraţie hoţii stau la puşcărie”, „Spunem NU amnistiei şi graţierii”, „Corupţia ucide”, „La închisoare, nu la guvernare”.

Sibiu: Aproape 200 de participanți la protestul împotriva proiectului legii grațierii

Aproape 200 de persoane au participat joi seara, timp de o oră jumătate, la protestul față de proiectele de modificare a Codului penal și grațierea unor pedepse, care a avut loc în centrul municipiului Sibiu.

Protestul a fost unul lipsit de incidente, la care participanții s-au strâns în Piața Mare și au mărșăluit pe principala pietonală din centrul istoric, unii purtând pancarte cu lozinci anti-PSD. Printre participanți s-au numărat și membri USR sau ai PNL.

Protestul era vizat de Primărie, să dureze până la ora 20,00, însă s-a terminat cu jumătate de oră mai repede, informează Agerpres. De asemenea, organizatorul, Gabriela Ilisan, preconizase prezența a 300-400 de persoane, însă s-au strâns mai puține.

La ora protestului, la Sibiu, termometrele au înregistrat minus 7 grade.

Protestul față de proiectele de modificare a codurilor penale și grațierea a fost autorizat la Sibiu, să aibă loc între orele 18,00 — 20,00, până pe 1 februarie, potrivit Primăriei.

Prahova: Protest la Ploiești față de proiectele de modificare a Codului Penal și grațierea unor pedepse

Aproximativ 100 de persoane protestează, joi seară, în centrul municipiului Ploiești față de proiectele de ordonanță de urgență privind modificarea Codului penal și grațierea unor pedepse.

Manifestanții au steaguri de mari dimensiuni și scandează „Nu vrem lege pentru infractori”, „Jos corupția”, „DNA să vină să vă ia”, „La pușcărie, Dragnea”, „Vrem justiție, nu corupție”.

„Jos Guvernul, jos corupție, jos absolut orice. Ne-ați trădat, ne-ați luat tot, libertatea de a trăi. Nu mai avem școli, nu avem spitale, trebuie să mă duc cu seringa de acasă să îmi fac un vaccin. Nu avem mâncare la copii, nu avem case. (…) Nu sunt de acord (cu grațierea sau amnistia—n.r.)! Sunt de acord pentru cei care au furat să mânânce, dar pentru cei care au furat țara, nu sunt de acord. Jos corupția!”, a declarat unul dintre protestatari.

Acțiunea nu este autorizată. La fața locului se află jandarmi pentru asigurarea ordinii publice.

Bucureşti: În Capitală, joi au mers la Universitate pentru a protesta aproximativ 100 de persoane. Miercuri, însă, aproape 3.000 de oameni au ajuns în marș de protest la Guvern.

De asemenea, un nou protest împotriva Legii graţierii a fost anunţat pe reţelele de socializare pentru duminică seară în Bucureşti şi alte oraşe mari din România. 

Un nou protest faţă de proiectele de ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi Codul penal, promovate de Ministerul Justiţiei, este anunţat pe Facebook, pentru duminică, la ora 17.00, în Bucureşti şi mai multe oraşe din ţară, dar şi la Copenhaga. Detalii, aici. 

Braşov: Peste 150 de persoane s-au adunat joi seara, în faţa Prefecturii Braşov, uned au protestat faţă de ordonanţele de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale, transmite Mediafax. 

Protestatarii au ieşit în stadă în jurul orei 18.00 şi au scandat lozinci împotriva guvernanţilor pecum „DNA să vină să vă ia”, „Codruţa nu uita, noi suntem de partea ta”, „La puşcărie, fără amnistie” sau „Parlament penal, hai la tribunal”.

Ei au venit cu un steag tricolor, cu pancarte şi cu cartonaşe roşii, iar după aproximativ o oră de protest au mărşăluit pe strada Republicii către Piaţa Sfatului, unde au strigat lozinci în faţa sediului PSD: „PSD, ciuma roşie” sau „Dragnea nu uita, ţara asta nu-i a ta”. După protestul din Piaţa Sfatului, protestatarii s-au întors în faţa Prefecturii unde au continuat acţiunea până la ora 19.40.

„În momentul acesta este un atac puternic la adresa societăţii pentru că fiecare dintre noi muncim pe unde putem, ne plătim taxele şi impozitele, muncim pe bune, iar ei, majoritatea dintre ei, nu au făcut altceva decât să stea pe banii statului şi să încaseze milioane de euro, iar noi nu avem nimic”, a spus Radu Hosu, liderul de opinie al protestatarilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.