AFAR şi Maria Grapini vă invită la promenada costumului popular!

Share:

De doi ani, graţie implicării doamnei Maria Grapini în promovarea a tot ceea ce este românesc şi merită arătat nouă şi lumii, avem o lege privind instituirea Zilei Naţionale a Costumului Tradiţional din România. În 2013, ca deputat, doamna Grapini a propus şi insistat ca Parlamentul să confere costumului tradiţional meritul cuvenit, iar în 2015 acest lucru s-a concretizat, prin apariţia legii nr. 102. De atunci, a doua duminică din luna mai este, spre bucuria păstrătorilor celei mai de preţ moşteniri, Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România!

Cu prilejul ei, se organizează activităţi sociale, spectacole şi concursuri cultural-artistice, prin care se evidenţiază valorile inestimabile pe care le reprezintă costumele tradiţionale specifice fiecărei zone şi se difuzează în mass-media materiale ce vizează domeniile de interes ale tezaurizării patrimoniului cultural la nivel naţional. Toţi cei interesaţi, persoane, autorităţi, instituţii sau ong-uri, ce au ca obiect de activitate promovarea culturii tradiţionale, pot participa la organizarea manifestărilor culturale dedicate Zilei Naţionale a Portului Tradiţional din România.

Acum europarlamentar – cu aceeaşi implicare majoră în românism, fie că vorbim de artă, cultură, educaţie, social, la Bruxelles sau Strasbourg – doamna Maria Grapini va fi duminică, 14 mai, la Timişoara, special pentru a sărbători ziua pe care a iniţiat-o. Împreună cu femeile din Asociaţia Femeilor Antreprenor din România (AFAR), al cărei preşedinte fondator este, doamna Maria Grapini îi invită pe timişoreni, de la orele 17, pe malul Begăi, în Zona Flora, la o inedită paradă a costumului tradiţional. Alături de doamna Maria Grapini se vor afla noua preşedintă AFAR, profesor universitar doctor Angela Codruţa Podariu şi colegele din asociaţie. Evident, lista este deschisă pentru toţi cei care doresc să îmbrace, duminică, 14 mai, costumul popular!

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.