Câștigătorii concursului „Tineri în Pădurile Europene-YPEF”

Share:

Echipa Colegiului Național ”Andrei Mureșanu” din Bistrița a câștigat etapa națională a concursului ”Tineri în Pădurile Europene – Young People in European Forests”, organizată vineri și sâmbătă la Bușteni de către Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, în colaborare cu Ministerul Educației Naționale și Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă ”ALUTUS”. Pe locurile următoare s-au clasat echipele Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” din Baia Mare și cea a Colegiului Național ”Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș.

”Tineri în Pădurile Europene – Young People in European Forests” este o competiție europeană, adresată elevilor cu vârste între 14 și 18 ani, obiectivul fiind acela de a educa tinerii în privința gestionării durabile a pădurilor și conservării biodiversității.

Aceasta este cea de-a VII-a ediție organizată de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

Concursul a fost selectat și inclus în Calendarul Activităților Educative Naționale, finanțat de către Ministerul Educației Naționale în acest an.

La etapa națională, concurenții, grupați în echipe de câte trei elevi, au avut de parcurs o serie de probe teoretice și practice, în care au trebuit să-și demonstreze abilitățile de cercetași, capacitatea de a recunoaște diferite specii de arbori din zonă.

Aceasta a fost a treia etapă la nivel național, după cea județeană, în care au participat 220 de echipe din 30 de județe, și preselecția națională, derulată în luna martie, în cadrul căreia au fost selectate cele mai bune 15 echipe.

Echipa câștigătoare va reprezenta România la finala europeană, care se va desfășura în luna septembrie, în orașul Sopron din Ungaria.

poza 1

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.