Hornbach, cifră de afaceri în creștere în 2017

0

Grupul Hornbach (Hornbach Holding AG & Co. KGaA Konzern) a început exercițiul financiar 2017/2018 cu mult succes. Cifra de afaceri a concernului a crescut, în primul trimestru 2017/2018 (1 martie – 31 mai 2017), cu 7,1%, ajungând la 1.195,5 milioane euro (comparativ 1.116,1 milioane euro în perioada similară din anul trecut).

Dinamica vânzărilor a condus, cu o marjă mai ridicată de venituri brute și o rată a costurilor îmbunătățită, la o creștere peste medie a profiturilor. Rezultatul operațional la nivel de grup (EBIT) a crescut cu 21,2%, ajungând la 92,7 milioane euro (comparativ cu 76,5 milioane euro în perioada similară din anul trecut). După trei luni, rezultatul acțiunilor deținute în Holding a atins o creștere de 24,2%, ajungând 3,18 euro (comparativ cu 2,56 euro în anul precedent). Prognoza privind cifra de afaceri și vânzările pentru întregul an 2017/2018 a fost confirmată.

În cadrul celui mai mare subgrup operativ, HORNBACH Baumarkt AG (comerț cu amănuntul DYI), cifra de afaceri a crescut cu 6,7%, ajungând la 1.130,3 milioane euro (comparativ cu 1.058,9 milioane euro în aceeași perioadă din anul precedent). Aici este inclusă și deschiderea unui nou magazin de mari dimensiuni de materiale pentru construcții și grădinărit în Haga (Olanda) în aprilie 2017. La 31 mai 2017, numărul magazinelor de comerț cu amănuntul DYI se ridica la 156 (28 februarie 2017: 155), din care 98 în Germania, la fel ca până acum, și 58 în restul Europei. Prin ajustare comparativă și raportată la cursul de schimb, cifra de afaceri a crescut în primele trei luni cu 5,4%.

„Startul anului a fost foarte îmbucurător pentru Hornbach. Sezonul de început de an a beneficiat și de condiții meteorologice care au fost ideale pentru mari proiecte de casă și grădină. Creșterea cea mai semnificativă a cifrei de afaceri, în primul trimestru, a fost înregistrată din nou în afara Germaniei”, a declarat directorul financiar al companiei, Roland Pelka.

Cifra de afaceri netă a celor 98 de magazine Hornbach din Geramania a crescut în primul trimestru cu 3,6%, ajungând la 613,4 milioane euro (comparativ cu 591,9 milioane euro în anul precedent). Prin ajustarea comparativă, cifra de afaceri a crescut cu 3,8%. Astfel, Hornbach și-a crescut suplimentar cota de piață în Germania (2016:11,1%). În restul Europei, unde comerțul din domeniul DYI se desfășoară în opt țări, în afara Germaniei, cifra de afaceri a crescut cu 10,7%, ajungând la 516,9 milioane euro (comparativ cu 467,0 milioane euro în anul precedent). Cota externă din cifra de afaceri a subgrupului Hornbach Baumarkt AG a crescut de la 44,1% la 45,7%. Prin ajustare comparativă și raportată la cursul de schimb, cifra de afaceri a crescut în restul Europei cu 7,5%.

Comerțul cu materiale de construcții a relevat rate de creștere și mai ridicate decât comerțul cu amănuntul DYI. Astfel, cifra de afaceri a subgrupului Hornbach Baustoff Union GmbH, care deține actualmente 25 de magazine pentru materiale de construcții în sud-vestul Germaniei și în două localități din Franța apropiate de frontieră (Lothringen), a crescut cu 13,8%, comparativ cu anul precedent, ajungând la 64,6 milioane.

Despre Hornbach România

HORNBACH  este o companie multinaţională, de familie, care a înregistrat în exercițiul  financiar  2016/2017 (data bilanțului: 28 februarie) o creștere a cifrei de afaceri (net) de 4,9%, la 3,9 miliarde de euro.

Fondată   în  anul  1877,  HORNBACH  este  singura  companie  din  domeniul construcțiilor  și  grădinăritului  care  se poate mândri cu o istorie de 5 generații.  În  acest  moment,  concernul  deține  156 de magazine mixte de materiale  de construcții și grădinărit, în nouă țări din Europa (Germania, Austria,  Olanda,  Cehia, Luxembourg, Elveția, Suedia, Slovacia şi România), dintre care 6 în România (Bucureşti  Berceni, Bucureşti Militari, Bucureşti Baloteşti, Braşov, Timişoara şi Sibiu).

Conceptul  comercial  și  gama de produse sunt orientate în întregime către sprijinirea  proiectelor  clienților.  HORNBACH garantează acestora prețuri mereu  mici,  fiind  lider  de  piață  pe acest segment. În plus, calitatea excelentă  a  consultanţei  şi  a serviciilor oferite au fost confirmate de nenumărate studii și teste independente.

Prin  pionierat,  ca  de  exemplu  deschiderea  primului  magazin  mixt  de materiale  de  construcție  și  articole  de  grădinărit (1968), a primului megastore  (1980)  și  a  primului  magazin  de materiale de construcții cu conceptul  drive-in  (2003),  HORNBACH  își  dovedește  în permanență forța inovatoare.  De  decenii,  HORNBACH este considerat un angajator de top, în acest    moment   având  cca.   18.000  de  angajați  care  contribuie  la succesul companiei.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.