Vioara lui Enescu își continuă călătoria!

Vioara „Guarneri del Gesu”, supranumită Catedrala, cea la care a cântat George Enescu, își continuă călătoria în această toamnă, prelungind cu încă două recitaluri, la cererea publicului, turneul Vioara lui George Enescu, au informat, miercuri, organizatorii evenimentului.

Protagoniștii turneului sunt violonistul Gabriel Croitoru și pianistul Horia Mihail, se menționează într-un comunicat de presă transmis Agerpres de către organizatori, Radio România și Filarmonica Brașov.

Primul recital este programat pe data de 18 octombrie, la sala Patria din Brașov.

„Povestea viorii lui George Enescu este poate binecunoscută spectatorilor din Brașov, căci au mai existat recitaluri în orașul meu. Și anul acesta, după evenimentele din parcurile bucureștene și din țară, revin împreună cu Gabriel Croitoru pe scena Sălii Patria, cu bucuria la fel de mare de a cânta aici. Este un program atractiv atât pentru noi, cât și pentru public, după cum am constatat la recitalurile anterioare. O călătorie muzicală prin diferite epoci din care nu lipsesc desigur cele două balade, ale lui Enescu și Porumbescu, cele ce ne-au adus mult succes pe unde am fost. Sper că și publicul din Brașov va veni în număr mare să se bucure de sunetul atât de frumos al viorii Guarneri del Gesu și de acest program”, a spus Horia Mihail, citat în comunicat.

Numeroșii spectatori prezenți la recitalurile din cadrul turneului au fost cuceriți de sunetul extraordinar al viorii, impresionați fiind, în aceeași măsură, de interpretarea celor doi mari soliști.

„Ne-am bucurat mult că au trecut și pe la noi. Iubim acești artiști”, „Vioara sună atât de cald dar pregnant. E o minune”, „Un regal în orașul nostru. A fost minunat să ascultăm recitalul cu fotografia lui Enescu pe fundal. A fost un arc peste timp și o legătură profundă în muzică”, au spus spectatorii, conform comunicatului de presă.

Vioara datează din anul 1731, purtând semnătura artistului Giuseppe Guarnieri, unul dintre lutierii cremonezi de notorietate. Această origine îi justifică valoarea, comparabilă doar cu instrumentele realizate de Stradivarius.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.