Totul despre Târgul de Crăciun de la Sibiu

Târgurile de Crăciun sunt marea atracţie pentru români la sfârşit de an. Dacă nu v-aţi făcut deja rezervări pentru a vizita marile târguri de Crăciun din Europa, aflaţi că şi în România sunt organizate şi târguri de Crăciun în 2017. Cel mai aşteptat târg de Crăciun de la Sibiu este inaugurat în această seară, de la ora 19. Organzatorii târgului de Crăciun de la Sibiu promit multe multe surprize pentru participanţi, în special pentru copii, în 2017.

Târgul de Crăciun de la Sibiu

Târgul de Crăciun de la Sibiu va fi inaugurat pe 17 noiembrie 2017, la ora 19.00. Cea de-a 11-a ediție a targului de Crăciun de la Sibiu reunește peste 90 de expozanți din țară și străinătate, cel mai mare număr de până acum, dar și atracții numeroase pentru copii. Organizatorii au pregătit şi o surpriză – o proiecție grandioasă pe toate clădirile din Piața Mare.

Târgul de Crăciun de la Sibiu este deschis în perioada 17.11.2017 – 03.01.2018 zilnic, între orele 10:00-22:00.

Fiecare ediție a adus noutăți și atracții de succes, cum ar fi Atelierul lui Moș Crăciun, vizitat în fiecare an de peste 4000 copii care fac rezervări cu o lună înainte de inaugurare. Atelierul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 9 ani. Participanții vor păstra mica lor „operă de artă” și vor primi diplome de „calificare” și vor primi și câte o fotografie de grup. Costul unui atelier este de 20 lei/copil, plata făcându-se la „Atelierul lui Moș Crăciun”, în Piața Mare, la Târgul de Crăciun din Sibiu.

De asemenea, va fi deschis Parcul lui Moș Crăciun, un parc de distracții pentru copii în centrul căruia stă un carusel construit special pentru acest eveniment. Şi proiectul de city-break pentru evenimente, care a reprezentat o noutate în domeniu și se bucură de un succes deosebit, astfel încât aproape orice hotel și pensiune din zonă oferă un pachet atractiv special pentru a vizita Târgul de Crăciun din Sibiu.

Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural inițiat de Biroul Atașatului Social al Ambasadei Austriei în România, dr. h. c. Barbara Schöfnagel, în parteneriat cu municipalitatea sibiană. Deschis pentru prima dată în anul 2007, anul Sibiului în calitate de Capitală Culturală Europeană, Târgul de Crăciun a ajuns cunoscut în țară și străinătate pentru amploarea și tradiția creată. Evenimentul este organizat de Asociația Events For Tourism. Programul Cultural al Târgului de Crăciun din Sibiu, Colours of Christmas, este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

Târgul de Crăciun de la Bucureşti

Târgul de Crăciun al Bucureștiului va fi deschis pe 1 decembrie 2017, în Piaţa Constituţiei. Atmosfera sărbătorilor de iarnă este redată în cadrul evenimentului printr-o mulțime de activități și atracții, de la spectacole de muzică și dans, carusel, trenuleț, Casa lui Moș Crăciun, târg cu produse și obiecte românești, precum și o campanie umanitară intitulată „Dăruiește, fii mai bun! Și tu poți fi Moș Crăciun!”.

Toate activitățile din cadrul Târgului de Crăciun București sunt gratuite.

Târgul de Crăciun de la București poate fi vizitat zilnic, în perioada 1-27 decembrie 2016, în intervalul orar 10:00 – 22:00 și include: zonă gastronomică, târg de meșteșuguri, casa lui Moș Crăciun, patinoar, carusel, trenuleț, concerte și spectacole tradiționale românești.

Timp de o lună, la Târgul de Crăciun București, vizitatorii pot găsi inspirație pentru cadouri și se pot bucura de o ofertă variată de produse la cele peste 100 de căsuțe grupate pe categorii precum Handmade, Colțul de decorațiuni, Fabricat în România, Zona culinară, Dulce de Crăciun.

Vizitatorii vor putea găsi în târg obiecte autentice românești și produse autohtone:

Decorațiuni și obiecte de uz gospodăresc

– sculpturi în lemn și os, țesături, împletituri din fibre vegetale, instrumente muzicale, icoane, păpuși, măști tradiționale, coșuri din lemn, vitralii, icoane pe sticlă, jucării din lemn, vaze, ornamente din pănușă, cruci pictate din lemn, tablouri pictate și felicitări, lumânări, figurine din ceară, globuri pictate manual, ghirlande, clopoței

– etajere, covoare, lăzi de zestre, linguri, tocătoare, făcălețe, fuse decorative și de folosință, fețe de masă, ștergare tradiționale, ceramică de Horezu;

– săpunuri naturale, produse ecologice din lavandă și trandafiri, creme bio, uleiuri și esențe naturale, sare de baie, ape florale, odorizante și tincturi;

Piese vestimentare și accesorii:

– articole din piele: genți, portofele, curele, opinci, costume populare, ii, accesorii din sticla, os, porțelan și lemn, tricotaje, blănărie, cojocărie, căciuli, obiecte din piese de ceas, bijuterii din pietre semi-prețioase, alamă și cupru, cămăși, papioane, bretele, pălării, veste, pantaloni, papuci, basmale, brose crosetate, botoșei, căciulițe croșetate;

Preparate culinare diverse:

– produse apicole, magiun, dulcețuri, gem, siropuri, prăjituri de casă, cozonaci, ciocolată de casă, turtă dulce, tarte, înghețată la butoi, salam de biscuiți, brânzeturi, produse de patiserie, pâine de casă, covrigei, plăcinte, scovergi, poale-n brâu, alivenci moldovenești castane, alune, fructe confiate, porumb, zacuscă, bulion;

– mezeluri, sarmale maramureșene, mici, cârnați, pastramă, ceafă, scăriciă, file de porc, frigărui, piept și pulpe de pui, murături;

– țuică, pălincă, vin fiert, suc natural de mere, cafea, ceaiuri.

Târgul de Crăciun de la Timişoara

Târgul de Crăciun de la Timişoara va fi organizat în perioada 1 decembrie 2017 – 8 ianuarie 2018, în Piaţa Operei.

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca se va deschide pe 24 noiembrie

Între 24 noiembrie – 30 decembrie, clujenii şi nu numai ei îşi dau întâlnire la Târgul de Crăciun Cluj-Napoca. Smiley, Frozen – Regatul înghețat, Young Famous Orchestra, Moonlight Breakfast sunt doar câteva dintre numele ascunse bine – până acum – în cutiile uriașe de cadouri.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.