România vrea să devină membru al OECD

România depune toate eforturile pentru a deveni membru cu drepturi depline al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), iar în acest sens vor fi realizate simplificările și îmbunătățirile necesare în ceea ce privește legislația fiscală, a declarat, miercuri, ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, Ionuț Mișa a avut miercuri o întrevedere cu președintele Forumului Global privind Transparența și Schimbul de Informații Fiscale din cadrul OECD, Monica Bhatia, în contextul organizării la București, sub egida Forumului Global și a Agenției Naționale de Administrare Fiscală, a Seminarului de Formare în domeniul Schimbului de Informații, informează Agerpres.

‘Trebuie să subliniez că mă bucură faptul că Seminarul de Formare în domeniul Schimbului de Informații se desfășoară în România în aceste zile, fapt ce confirmă atenția deosebită pe care Guvernul României o acordă acestui segment. Întăresc și cu acest prilej dorința de a menține deschis canalul de comunicare între partea română și reprezentanții Forumului Global și ai OECD. Vom fi la fel de activi și în viitor, pentru că suntem determinați să facem simplificările și îmbunătățirile necesare în ceea ce privește legislația fiscală, astfel încât să fim în deplin acord cu reglementările OECD. Următorul pas este acela ca România să devină membru cu drepturi depline al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică și, de aceea, depunem toate eforturile necesare în acest sens’, a subliniat ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa.

La rândul său, reprezentantul OECD, Monica Bhatia, a subliniat că schimbul de informații dintre experții Forumului Global și cei ai Ministerului Finanțelor Publice (MFP), respectiv ai Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), în cadrul seminarului desfășurat în aceste zile la București, este unul constructiv și extrem de important pentru următorii pași pe care România va trebui să îi facă în vederea îndeplinirii condițiilor necesare pentru a deveni membru al OECD.

Totodată, reprezentanții MFP și cei ai ANAF prezenți la întrevedere au arătat că România a început deja îmbunătățirea și simplificarea procedurilor interne în ceea ce privește legislația fiscală/secretul fiscal. Astfel, a fost menționată înființarea Centrului Național pentru Informații Financiare în cadrul Ministerului Finanțelor Publice, prin reorganizarea Direcției de specialitate din minister și prin preluarea compartimentelor cu atribuții în tehnologia informațiilor și comunicațiilor de la Agenția Națională de Administrare Fiscală, de la Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, de la Agenția Națională pentru Achiziții Publice și de la Comisia Națională de Prognoză.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.