Transplant renal la Spitalul „C.I. Parhon”

0

O echipă de medici ieșeni de la Spitalul ‘C.I.Parhon’ a efectuat un transplant renal de la un donator aflat în moarte cerebrală la un bărbat care suferă de o boală renală gravă.

Ionuț Nistor, purtătorul de cuvânt al Spitalului ‘C.I.Parhon’, a declarat miercuri că rinichiul a fost prelevat de la un bărbat din Piatra Neamț, care se afla în moarte cerebrală după ce a suferit un accident rutier, informează Agerpres.

„Este un nou transplant de la un donator cadaveric, al 18-lea efectuat de la începutul anului. Acest transplant a fost primit de un tânăr care a împlinit de curând 30 de ani. El făcea dializă la Târgu Neamț din luna iunie, el fiind diagnosticat din 2015 cu o boală autoimună, glomerulonefrită membrano proliferativă, pentru care a urmat tratament imunosupresor. Din păcate, boala a evoluat. Înainte de a primi această intervenție a încercat, și a fost evaluată și mama pacientului. Nu au fost îndeplinite toate criteriile medicale pentru a face acest transplant și a avut această a doua șansă pentru a primi rinichiul de la acest donator”, a declarat dr Ionuț Nistor.

Potrivit medicului, ficatul prelevat de la același donator a fost transplantat de o echipă de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași unui bărbat în vârstă de 24 de ani din județul Suceava.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.