Secția de obstetrică de la Pantelimon, închisă
Jurnalistul Cătălin Tolontan arată cât de lent şi puţin a evoluat România în ultimii 10 ani şi relatează un eveniment care surprinde un tablou dezolant al României. „Azi-noapte, medicii de la Spitalul Sf. Pantelimon au anunțat la 112 că au închis secția de Obstetrică-Ginecologie pentru noi internări că nu mai aveau cu ce lucra.
Vineri, 1 decembrie se împlinesc 99 de ani de la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crisanei şi Maramureşului cu România, dar dezvoltarea ţării în principalele domenii, precum sănătatea şi educaţia se lasă aşteptată.
„Un bilanţ al ultimilor 10 ani arată că am avansat la trei indicatori de bază, Instituții, Infrastructură și Mediu macroeconomic, însă regresăm mult la Educație primară și Sănătate, unde am pierdut 40 de locuri într-un deceniu, scrie Tolo.ro, care citează un studiu prezentat de viceguvernatorul Florin Georgescu
Am lucrat la instituții, ceva la infrastructură, la macroeconomie și ne-am blocat. Dacă nu învârtim arcul de la sănătate şi educaţie, motorașul nu pornește. Și ținem o jumătate a copiilor țării în risc de sărăcie, un lucru de neuitat de Ziua Națională.
După Colectiv, au crescut alocările în sănătate, în primul rând în sporuri și ceva la salarii, dar nu e nici pe departe suficient. 850.000 de oameni din București sunt arondați Spitalului de Urgență Sf. Pantelimon, rămas azi noapte fără analize .
În educație însă, nici măcar atât nu s-a făcut. Rezultatul? Nu oferim abilități minimale celor care vin după noi. România e pe poziția 123, în ultimele 10% dintre țări, în privința investițiilor pe care le fac companiile în instruirea și dezvoltarea propriilor angajați? Există domenii unde stăm chiar mai rău.
De pildă, la delegarea autorității în firme, criteriu care spune multe despre cum funcționează o societate, despre egolatrie, despre nivelul de încredere, dar și despre resurse. O recunosc chiar managerii de top. Ei plasează țara pe locul 129 din 137 la dorința de a delega puterea”.
Citeşte mai mult pe Tolo.ro.