Dragnea acuză delegația Comisiei Europene în România

0

Liderul PSD Liviu Dragnea acuzat, luni, delegaţia Comisiei Europene din România de faptul că ar fi transmis informaţii false la Bruxelles referitoare la acţiunea Guvernului Dăncilă privind legile din sistemul judiciar.

Întrebat cum îşi explică poziţia critică a preşedintelui şi prim vicepreşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Junker şi Frans Timmermans, referitoare la legile justiţiei, Dragnea a răspuns: „Picătură cu picătură, minciună dusă picătură cu picătură şi de aici din ţară şi de la Bruxelles şi de către europarlamentari, dar şi de către funcţionari de acolo. Îi spune domnului comisar, îi spune domnului director general şi se creează, aşa, o reţea”.

„Cum e posibil ca delegaţia Comisiei Europene din România să transmită informaţii false? Transmise la toţi comisarii europeni?”, a adăugat Dragnea, care a lecturat de pe o fişă următorul text: „Din declaraţiile recente ale noului premier – şi asta era cu o zi înainte de 24 ianuarie, doamna Dăncilă nu făcuse niciun fel de declaraţii, a evitat presa – Viorica Dăncilă rezultă că în timpul mandatului său Guvernul va solicita rapiditate în ceea ce priveşte atât adoptarea legilor Justiţiei – care sunt adoptate – cât şi o versiune revizuită a Codului penal şi de procedură penală”, a spus Dragnea, potrivit Mediafax.

„Câte alte minciuni de genul ăsta s-or mai fi spus anul ăsta? Sigur că mie nu mi se pare absolut deloc corect şi cinstit faţă de România”, a adăugat Dragnea.

Liderul PSD şi-a exprimat speranţa ca preşedintele Klaus Iohannis va discuta, la Bruxelles, în plen sau în privat cu preşedintele Junker despre „tipul ăsta şi modul în care se iau informaţii din România”.

Schimbarea lui Mihai Tudose a survenit în urma unei stări de tensiune dintre guvern şi PSD, pe de o parte, şi între guvern şi coaliţia de guvernare, în ansamblu, a nai precizat preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD.

Liviu Dragnea a reamintit că demisia lui Mihai Tudose a fost cerută de 60 din cei 68 de membri ai Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.