Expoziție de fotografie, la Palatul Șuțu

Expoziţia foto de arhitectură „Locuinţa interbelică în sectorul 3”, în care Uniunea Arhitecţilor din România doreşte să pună în valoare identitatea culturală şi istorică locală, prin prezentarea unor edificii cu funcţiune de locuire, lucrări reprezentative pentru arhitectura modernistă a Capitalei, va fi vernisată vineri la Palatul Suţu, informează organizatorii într-un comunicat transmis Agerpres.

„Modernismul bucureştean, diferit de cel european prin folosirea esteticii Art Deco, a câştigat, în perioada interbelică, adeziunea clientelei burgheze prospere de industriaşi şi liber-profesionişti, dar şi a micilor comercianţi şi meseriaşi, care şi-au aflat în această arhitectură propriul mod de expresie. Astfel, pe lângă edificiile interbelice realizate pe marile bulevarde bucureştene, au apărut inserţii şi mici ansambluri moderne cu 1 – 2 niveluri, ele fiind (alături de edificiile realizate în stil naţional) caracteristice arhitecturii bucureştene din acea perioadă. În Bucureşti există străzi sau zone întregi unde această arhitectură este predominantă”, se arată în comunicat.

Expoziţia prezintă o „colecţie” de imobile de locuinţe („de raport”) cu regim mic sau mediu de înălţime (de la două până la şase niveluri), cu maximum trei apartamente pe nivel, situate în zona centrală a oraşului, pe teritoriul actual al sectorului 3 al Capitalei.

Străzile care sunt incluse în această expoziţie sunt Calea Călăraşilor, străzile Romulus, Remus, Filibiu, Maximilian Popper, Parfumului, Olteni, Iuliu Valaori, Ionescu Gion, bd. Hristo Botev.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.