”Omul-pernă”, pe 7 martie, la ARCUB

Spectacolul de teatru ”Omul-pernă” bazat pe textul multi-premiat al cunoscutului scriitor britanic Martin McDonagh va fi prezentat miercuri, 7 martie, de la ora 20:00, pe scena Sălii Mari a Centrului Cultural al Municipiului București – ARCUB.

Spectacolul de licență al actorilor Rareș Andrici, Cosmin Dominte, George Lepădatu și Tudor Andronic, în anul 2013, coordonat de asistentul universitar Florin Ion Grigoraș și de profesorul coordonator de an Adrian Titieni, ”Omul-pernă” a adunat până în prezent numeroase reprezentații de succes în toată țara, zeci de premii și nominalizări la cele mai  importante festivaluri de teatru. Cei patru actori din distribuția spectacolului dau strălucire unui text dur și captivant, unei povești sumbre care vorbeşte despre ancheta unui caz surprinzător de crimă, o intrigă polițistă, cu subiecte contemporane și umor negru.

„Publicul este șocat de poveste, privește curios și uneori este încruntat, dar nu scapă nimic din jocul celor patru tineri. Fiecare gest este un indiciu, o trimitere către resorturile intime care duc la faptele personajelor. Suspansul specific anchetelor polițiste este presărat cu umor, mai ales în replicile celor doi ofițeri. Totuși, acest umor, uneori negru, are rolul de supapă, eliminând tensiunea ajunsă la apogeu.” Ziarul Metropolis, Elena Simion.

“Omul-pernă” de Martin McDonagh este o dramă întunecată care se petrece într-un stat totalitar al cărui nume nu este specificat. Piesa începe într-o cameră de interogatoriu a unei secții de poliție, în care doi ofițeri, Tupolski si Ariel, interoghează un om pe numele său Katurian, în legătură cu niște crime recente ce au avut ca victime copii. Un spectacol anchetă, căreia îi cad victimă scriitorul Katurian și fratele său Michal, interogați de cuplul clasic de polițiști, format din polițistul bun și polițistul rău.

„… un spectacol care crapă de frumuseţe, o frumuseţe care izbucneşte din viscere,

dureros, trist, inocent, de o frumuseţe absolută, desăvârşită, clară, compactă.” Adevărul

Catalogat un spectacol care, în cinci ani de la premieră, „a crescut frumos, a câștigat și mai multă profunzime, iar jocul actorilor s-a înnobilat cu noi valențe” (Revista Muze & arme, Gabriela Hurezean), producția U.N.A.T.C. ”Omul – pernă” a primit premiul pentru cel mai bun spectacol „Rampa de lansare” în cadrul festivalului FNTi (2014), premiul pentru cel mai bun spectacol, premiul pentru cel mai bun actor principal și nominalizare pentru cel mai bun actor în rol secundar în cadrul galelor UNATC (2013), premiul pentru cel mai bun actor în rol principal și nominalizare pentru cel mai bun spectacol în cadrul festivalului de teatru studențesc „În Culise” (2013) și a adunat peste 70 de reprezentații pe scene și la festivaluri din București, Sibiu, Focșani, Ploiești, Buzău, Brăila, Câmpina și Târgu Jiu.

”Omul – pernă”

Autor: Martin McDonagh

Traducere: Ionuț Grama

O producție U.N.A.T.C.

Clasa Prof. Univ. Dr. Adrian Titieni, promoția 2010 – 2013

Distribuția: Rareș Andrici, Tudor Andronic, Cosmin Dominte, George Lepădatu

Regie: Florin Ion Grigoraș

Scenografie: Cătălin Manea

Foto / video: Florina Dumitrache

Light design: Andrei Raicu

Sound design: Alexandru Badelita

Durata: 120 minute

Biletele au fost puse în vânzare și pot fi achiziţionate online de pe http://arcub.ro/ și http://www.bilet.ro/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).

Prețuri: 35 lei (Categoria I). Elevii, studenţii și pensionarii care se prezintă la Casa de Bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25 lei (Categoria

Detalii pe www.arcub.ro

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival și al Zilelor Bucureștiului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.