Umanista Maria Grapini apără, în PE, interesele României!

Parlamentul European s-a reunit, săptămâna aceasta, la Strasbourg, cu o agendă importantă și extinsă de subiecte, de la cele de ordin social până la teme politice de actualitate.

Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, a avut, din nou, o prestație extraordinară, intervenind nu mai puțin de cinci ori, în plenul PE. Umanista a pledat cauza transportatorilor, români în primul rând, din perspectiva calificărilor inițiale respectiv a formării periodice, amănunte esențiale pentru o piață echitabilă în domeniu.

“În calitate de raportor al Grupului S&D pentru modificarea celor două directive privind calificarea inițială și formarea periodică a conducătorilor auto, precum și cea privind permisele de conducere, doresc să subliniez de la bun început buna colaborare între raportori și Comisie. Împreună am reușit să convingem și Consiliul care, la început, nu era de acord cu punctul nostru de vedere! Formarea principală a conducătorilor auto este extrem de importantă nu numai pentru  siguranța transportului dar și pentru un tratament egal în piața muncii, în piața internă a lucrătorilor, în condițiile în care știm bine că există o mobilitate a lucrătorilor. Recunoașterea reciprocă a calificărilor este, de asemenea, importantă, să nu uităm că diminuează costurile până la urmă pentru companii, îndeosebi pentru companiile mici. Mă bucur că a fost acceptată în Comisia TRAN și în plen posibilitatea de a combina diferite forme de cursuri și e-learning dar și cursuri practice, pentru a avea siguranța transportului, am avut amendamente care au fost acceptate, legate de instruirea privind transportul mărfurilor periculoase, transportul animalelor, transportul în condiții meteorologice nefavorabile”, a spus, de la tribună, Maria Grapini.

În altă ordine de idei, europarlamentarul PPU-sl a vorbit, tot în prima zi a săptămânii intense de la Strasboug, despre regiunile cu întârzieri în dezvoltare din Uniunea Europeană, temă sensibilă pentru România și nu numai. Maria Grapini a spus din start că realitatea vremii confirmă faptul că există astfel de disparități, chiar regiuni sărace, astfel că este obligatorie păstrarea fondurilor de coeziune, și după 2020!

“Ce trebuie făcut? Trebuie să păstrăm fondurile de coeziune și după anul 2020! Nu am ajuns să scăpăm de disparități în UE, avem populație săracă, avem zone rurale unde venitul pe cap de locuitor este foarte mic. Responsabilitatea este foarte mare, ea aparține statelor membre, responsabililor regionali și administrației locale, însă cred că exemplul de bună practică trebuie să continue, pentru a putea să creem aceleași condiții de viață în spațiul european!”, a mai spus umanista, în plenul PE.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.