Școli închise, vineri, în București și șase județe

0

Şcolile vor fi închise vineri în Bucureşti, dar şi în judeţele Ilfov, Olt, Ialomiţa, Giurgiu, Prahova, Dâmboviţa şi Călăraşi. Decizia vine după ce, marţi, primarul Gabriela Firea a anunţat că şcolile din Bucureşti vor fi închise din cauza vremii. Meteorologii au emis avertizare de Cod Portocaliu de ninsoare abundenta, viscol si vizibilitate scazuta pentru judetele Caras-Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Arges, Dambovita, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Tulcea, Buzau, Prahova, Ilfov si pentru Bucuresti, relatează Romaniatv.net.

ŞCOLI ÎNCHISE DÂMBOVIŢA, vineri 23 martie 2018: Comitetul pentru situatii de urgență a luat decizia ca vineri, 23 martie, să fie suspendate cursurile în toate școlile și grădinițele din județul Dâmbovița ca urmare a avertizărilor meteo de vreme severă.

Grădinițele cu program prelungit vor asigura, totuși, un program de permaneneță pentru copiii pentru care părinții nu au găsit o altă soluție și nu au în grija cui să-i lase.

 ŞCOLI ÎNCHISE PRAHOVA, vineri, 23 martie 2018: Autorităţile din Prahova au decis suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ din judeţ, cu excepţia grădiniţelor cu program prelungit, măsura fiind luată în condiţiile în care Prahova este unul dintre judeţele pentru care meteorologii au emis avertizare cod portocaliu de vreme rea.

Aşadar, vor rămâne deschise grădiniţele cu program prelungit şi şcolile speciale, decizia în acest sens fiind adoptată la propunerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova.

SCOLI ÎNCHISE GIURGIU, vineri, 23 martie. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Giurgiu a decis ca toate unităţile de învăţământ din judeţ să fie închise vineri, când judeţul se află sub incidenţa unei avertizări cod portocaliu de ger, ninsori şi viscol. În data de 23 martie 2018 vor fi suspendate cursurile în toate unitățile de învățământ preuniversitar (preșcolar, gimnazial și liceal) din județul Giurgiu.

ŞCOLI ÎNCHISE vineri, 23 martie 2018, Ilfov: ” Având în vedere avertizarea meteorologică emisă de către Administraţia Naţională de Meteorologie, pentru perioada 20 – 24 martie 2018, conducerea Inspectoratului Şcolar al judeţului Ilfov de comun acord cu Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de urgenţă a stabilit suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ preuniversitar de stat (preşcolar, primar, gimnazial şi liceal) din judeţul Ilfov pentru ziua de 23 martie”, potrivit unui comunicat al ISJ Ilfov.

„Suspendarea cursurilor va fi urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei şcolare, conform ROFUIP, măsuri stabilite de comsiliul de administraţie al unităţii de învăţământ şi comunicate în scris Inspectoratului Şcolar Ilfov”, se mai arată în comunicat.

SCOLI ÎNCHISE IALOMIŢA VINERI, 23 martie: „Având în vedere evoluția valorilor termice și a precipitațiilor sub formă de zăpadă, însoțite de viscol, prognozate pentru perioada următoare, și a Hotărârii nr. 2/21.03.2018 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus suspendarea cursurilor școlare în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Ialomița, vineri, 23 martie 2018, cu excepția grădinițelor cu program prelungit”, potrivit ISJ Ialomiţa.

 „În data de 23 martie 2018, se suspendă cursurile pentru toate unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din judeţul Olt”, potrivit unei decizii a Inspectoratului Şcolar Olt.

ŞCOLI ÎNCHISE JUDEŢUL DOLJ vineri 23 martie: Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj ia în calcul suspendarea cursurilor pentru ziua de vineri, 23 martie 2018, din cauza condiţiilor meteo. Decizia va fi luată într-o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, scrie gds.ro.

ŞCOLI ÎNCHISE vineri, 23 martie 2018, judeţul Călăraşi: „Important! Cursurile în unităţile de învăţământ din judeţul Călăraşi se suspendă în ziua de vineri.23.03.2018”, se arată în anunţul postat de ISU Călăraşi pe contul de Facebook.

Toate şcolile, grădiniţele şi liceeele din Bucureşti vor fi închise vineri din cauza condiţiilor meteo, a anunţat primarul Capitalei, Gabriela Firea. Edilul a susţinut că este o decizie responsabilă, pe care şi-o asumă, „din dorinţa de a nu-i expune pe copii unor fenomene meteo extreme”.

„În urma discuţiilor avute cu reprezentanţii ANM, care ne-au anunţat că vremea se va înrăutăţi semnificativ şi că va ninge în continuare toată săptămâna, dar că vineri vântul se va intensifica şi ninsoarea va fi mai abundenţă, am decis că, pentru siguranţa copiilor noştri, cursurile în unităţile de învăţământ de stat din Capitală să fie suspendate pentru data de 23 martie. Este o decizie responsabilă, pe care mi-o asum în calitate de primar general, din dorinţa de a nu-i expune pe copii unor fenomene meteo extreme”, susţine Gabriela Firea.

SCOLI ÎNCHISE VINERI BUCUREŞTI. „Având în vedere avertizarea meteorologică emisă de către Administraţia Naţională de Meteorologie, pentru perioada 20 – 24 martie 2018, înregistrată la ISMB cu nr. 7491 din 20.03.2018, conducerea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti a transmis Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență solicitarea de suspendare a cursurilor în toate unităţile de învăţământ preuniversitar (preşcolar, gimnazial şi liceal) din municipiul Bucureşti, pentru ziua de 23 martie 2018.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.