Săptămână de foc pentru Maria Grapini!
Umanista Maria Grapini, reconfirmă periodic statutul câștigat, drept și onorant, de cel mai activ europarlamentar român. Săptămâna aceasta, la Bruxelles, europarlamentarul PPU-sl a bifat comisii, întâlniri, evenimente majore europene, vot pe rapoarte importante, toate printre rolul de gazdă pentru grupul de români pe care l-a invitat în PE, tocmai pentru a se convinge că cine vrea lucrează din greu, și în țară, și la Bruxelles!
În această idee, ziua de joi, 26 aprilie, a fost una edificatoare pentru oaspeții Mariei Grapini, dar nu numai, umanista participând, din debutul zilei, la ședințe cu vot în trei comisii europene și la discuții pe rapoarte cu mii de amendamente. Ulterior, europarlamentarul PPU-sl a fost invitatul ambasadorului României la Reprezentanța Permanentă de la Bruxelles, Luminița Odobescu, unde a participat la un eveniment de impact, sub egida Centenarului si, evident, în perspectiva Presedintiei Consiliului UE. Tema a fost una importantă – Mobilitatea forței de muncă în piata internă a Uniunii.
“Felicit toată echipa condusă de doamna ambasador Luminita Odobescu pentru Conferinta organizată! Am participat la dezbatere si, evident, am profitat de prezența Comisiei si a Consiliului, adresând întrebări: care va fi efectul Brexit asupra mobilității forței de muncă în Europa si care sunt efectele acum, când avem teza mai multor Europe – spatiul Schengen si non Schengen, zona euro și non euro?”, a transmis umanista.
Tot joi, Maria Grapini s-a întâlnit cu o delegație turco-cipriotă de deputați. Aceștia i-au solicitat, din poziția pe care o are umanista, de membru al Comisiei LIBE, să propună o temă de discuție în Parlamentul European, sensibilă și importantă pentru ei: posibilitatea/necesitatea ca parlamentarii turco-ciprioți să aibă aceleași drepturi precum cei greco-ciprioți.
Înainte cu o zi, Maria Grapini i-a primit în biroul său de la Bruxelles pe reprezentanții instituțiilor de învățământ ”Orizont” din Republica Moldova. Acestea, după a declarat umanista, sunt similare instituțiilor ”Lumina” din România, dar si cu altele din Albania, Serbia sau Macedonia, în speță investitii turcesti Și problemele acestora sunt asemănătoare și grele, ele fiindu-i prezentate Mariei Grapini de către oficialii cu care s-a întâlnit: presiuni imense făcute de către președintele Turciei asupra profesorilor si familiilor lor.
“Orizont este o investitie de 25 de ani in Republica Moldova iar Lumina de 23 de ani în România! Cred ca autoritățile naționale din fiecare țară trebuie să protejeze aceste instituții iar, pe cale diplomatică, UE să intervină!”, a mai transmis, de la Bruxelles, europarlamentarul umanist.