România și Republica Moldova dezvoltă conceptul de „wine tourism”

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a anunțat, astăzi, într-o conferință de presă comună cu directorul general al Agenției Turismului a Republicii Moldova, Stanislav Rusu, demararea unui nou proiect al celor două țări privind stabilirea unor rute turistice comune.

„Drumul Vinului” și „Ruta Voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt” sunt primele proiecte de turism care vor include obiective din ambele țări, prezentate într-un produs turistic unic.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, și directorul general al Agenției Turismului a Republicii Moldova, Stanislav Rusu, au anunțat noul parteneriat la sfârșitul unei vizite întreprinse la o cramă din satul Fințești, județul Buzău.

Noul traseu turistic pune în valoare vinul românesc și pe cel moldovenesc, în cadrul unui produs destinat promovării celor două țări în piețe importante pentru România, precum China, Japonia și alte țări din Asia și Europa.

De altfel, România și Republica Moldova au demarat deja implementarea unei rute culturale importante pentru dezvoltarea turismului din ambele țări, „Ruta Voievodului Stefan cel Mare”. În România, ruta cuprinde cetatea Sucevei, Putna, Palatul Culturii din Iași, Cetatea Neamț, ctitorii ale voievodului din Vaslui și alte locuri încărcate de istoria lui Ștefan. În Republica Moldova, traseul ar putea cuprinde Hrubele Lăpușna,Mănăstirile rupestre Orhei, Cetatea construită de Ștefan de la Soroca și Chișinău.

De asemenea, cei doi oficiali au prezentat și noul Acord de cooperare în domeniul turismului care urmează să fie semnat între România și Republica Moldova, document aflat deja în circuitul de avizare interministerial din ambele țări.

Dezvoltarea relațiilor dintre România și Republica Moldova este o prioritate a ministerului Turismului. Bogdan Trif și Stanislav Rusu au identificat împreună o soluție pentru dezvoltarea economică sustenabilă a celor două țări, anume, turismul. România și Republica Moldova, prin parteneriatul încheiat în domeniu, își propun valorificarea la maxim a potențialului turistic comun al celor două țări.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.