Maria Grapini găzduiește un eveniment important în PE!

Miercuri, 16 mai, în Parlamentul European, va avea loc dezbaterea Intergrupului pentru IMM-uri, găzduită de către europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, co-președinte al Intergrupului și membru al Comisiei IMCO din PE. Tema propusă este una actuală și importantă ,,Making mutual recognition a reality: can the Goods package deliver?”/ Poate pachetul de bunuri să transforme recunoașterea reciprocă în realitate?”.

Invitații europarlamentarului umanist sunt nume sonore din PE și din structurile CE, membri ai DG GROW – Joaquim Nunes de Almeida, director,  Eurochambers – Arnaldo Abruzzini, CEO sau Martynas Barysas, Director Piața Internă, Business Europe. Mariei Grapini i-a confirmat participarea și Silvana Lyubenova, președintele Grupului de lucru pentru armonizare tehnică, Președinția bulgară a Consiliului UE.

Europarlamentarul PPU-sl a punctat pentru cei mai puțin familiarizați cu această temă principalele puncte ale recunoașterii reciproce. Miercuri, acestea vor fi dezvoltate, în cel mai înalt for european.

„Recunoașterea reciprocă este esențială pentru buna funcționare a pieței unice a mărfurilor. În cazul în care nu există nicio legislație specifică a UE, statele membre au libertatea de a elabora norme naționale care stabilesc cerințele ce trebuie îndeplinite de produse. Dacă sunt divergente, cerințele naționale pot crea bariere în calea comerțului intra-UE.

Recunoașterea reciprocă are drept obiectiv realizarea unei integrări aprofundate și uniforme pe piață, totodată respectând diversitatea și armonia în materie de reglementare între statele membre. Recunoașterea reciprocă permite o autonomie de reglementare și constituie un pilon pentru sprijinirea inovării. Aceasta este o soluție bună pentru întreprinderile care își doresc să comercializeze produsele inovatoare în alte state membre”, a declarat Maria Grapini.

Umanista este convinsă că propunerea de regulament al Parlamentului European și al Consiliului, privind recunoașterea reciprocă a mărfurilor comercializate în mod legal în alt stat membru, respectă principiul subsidiarității, deoarece acțiunile întreprinse la nivelul statelor membre nu pot soluționa problemele legate de aplicarea principiului recunoașterii reciproce în cadrul pieței unice.

“Numai procedurile la nivel de Uniune pot garanta faptul că autoritățile naționale aplică principiul în același mod, permițând astfel întreprinderilor să beneficieze de un tratament egal, indiferent de țara în care acestea încearcă să își comercializeze produsul”, mai consideră Maria Grapini.

Evenimentul găzduit de umanistă va fi unul interactiv, deci va avea o sesiune de întrebări și răspunsuri.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.