Care sunt superstițiile de Sfântul Andrei
SFANTUL ANDREI este celebrat de creştinii ortodocşi în data de 30 noiembrie, iar din vechime si pana in ziua de azi au fost transmise o serie de superstiţii şi obiceiuri de la care unii nu se abat niciodata. Pe langa pusul graului la incoltit, mai exista o traditie pe care e bine sa o respecti.
Se spune că în noaptea de Sfantul Andrei lupii încep să vorbească cu grai de om şi spun lucruri îngrozitoare, iar cei care vor fi atacaţi se transformă în vârcolaci. Pentru a fi protejaţi de spiritele care umblă în noaptea de Sfantul Andrei este bine să puneţi funii sau căpăţâni de usturoi la uşi şi ferestre.
Există câteva obiceiuri care se pun în practică în noaptea de Sfantul Andrei, printre care se numără şi folosirea usturoiului. Pentru a alunga spiritele rele este folosit peste tot usturoi, de la grajdurile animalelor până la mâncărurile oamenilor.
De asemenea, o altă superstiţie ţine de prognoza meteo. Vremea din noaptea de Sfantul Andrei ne va spune cum va fi iarna care urmează, dacă cerul este senin vremea va fi blândă, în timp ce unul acoperit nu ne dă veşti prea bune.