Dragobete umanist, la Timișoara! Maria Grapini: “Am dus toate sărbătorile noastre în Parlamentul European!“
Atmosferă cu parfum de secol trecut, duminică, 24 februarie, la sediul PPU-sl Timiș, unde toți invitații europarlamentarului Maria Grapini au venit gătiți în costume populare, ii, opinci și flori în păr, pregătiți serios să marcheze Dragobetele, prin poezii, cântece și detalii inedite din legenda frumosului Năvalnic!
Acțiunea umanistei Maria Grapini a umplut din nou sala, pentru că, așa cum se dovedește frecvent, românii țin la tradiții și le asumă vizibil, cred în trecut și în puterea lui de a trasa un viitor solid, ancorat în ceea ce reprezintă baza oricărui popor cu conștiință creștină puternică.
Maria Grapini a purtat, la rându-i, o ie din Mehedinți, spre bucuria liderului umanist din același județ, venit la marea sărbătoare a Dragobetelui de la Timișoara, pentru a lua modelul și a-l duce mai departe în județul pe care îl coordonează politic. Grapini a avut alături profesori, istorici, artiști, tineri și seniori, jurnaliști.
“Mă lupt să apăr România, în Parlamentul European, să-i fac pe cei care iau decizii să ne trateze țara cu demnitate, onoare, curaj, echitate și justă măsură! Am dus toate sărbătorile noastre în Parlamentul European, pentru că avem ce arăta și transmite Europei! Am purtat cu mândrie ia românească, ori de câte ori am avut ocazia, le-am vorbit colegilor mei din toată Uniunea Europeană despre valorile noastre, le-am prezentat artiștii noștri, scriitorii, poeții, am organizat un eveniment major despre Traian Vuia, au aflat despre valorile unice ale neamului nostru! Acum, le voi spune despre Dragobete și despre tot ceea ce înseamnă această frumoasă sărbătoare, dedicată iubirii de oameni! Azi, ne hrănim sufletele, întâlnindu-ne, vorbind, recitând poezii, cântând împreună. Ce mai frumos de atât?”, a spus europarlamentarul umanist, în debutul evenimentului timișorean.
Maria Grapini le-a propus oaspeților săi mai multe mini-competiții artistice, la care au marșat foarte mulți – au fost poezii în grai popular, doine, compoziții proprii pe teme de iubire – câștigători fiind, evident, cu toții. Umanista i-a premiat cu volume de poezii și proză.
Dragobetele umanist a luat în discuție și problemele prin care trece România acum, Grapini insistând pe nevoia de implicare a fiecăruia și de înțelegere exactă a ecuațiilor politice sau sociale care li se oferă oamenilor, câteodată, fracționate sau incomplete.
„Cred că în România s-a înțeles greșit conceptul de educație. A fi învățat nu este egal cu a fi educat…Educația trebuie s-o facem toți: părinți, copii, școală, serviciu, colegi, prieteni, toți! Să înțelegem corect și ce înseamnă democrație. Nu putem exclusiv să cerem, fără să dăm și noi ceva în schimb, fără să avem responsabilitate. Soluția, în opinia mea, este să fim buni, serioși, uniți și să ne iubim țara!”, a spus Maria Grapini, în finalul evenimentului pe care l-a organizat, la Timișoara.