Copiii și tinerii de astăzi sunt liderii de mâine

Joi, 14 Martie, începe în București seria Conferinţelor BookLand Evolution (ediția a 6a) între orele 12:00-16:00, la Universitatea Populară Ioan I. Dalles (Bd. Nicolae Bălcescu 18).

Sute de tineri sunt așteptați joia aceasta la Sala Dalles pentru a-i asculta și a interacționa cu profesioniști consacrați, veniți să-i încurajeze și motiveze prin exemplu personal să facă alegerile potrivite în viață, accentuând importanţa dezvoltării personale prin studiu și practică. Speakerii sunt: Mircea Dinescu – Poet, scriitor și publicist, Gabriel Diaconu – Medic psihiatru, Cătălin Mahu – Fondator rețea restaurante „La Mama”, Ioana Frincu – Chief Operations Officer la Under Development Office, Dragoș Brasoveanu – Leadership trainer, coach și vorbitor educațional, Vasile Calofir – Actor și Irina Kuhlmann – Executive Leadership Coach.

Mircea Dinescu – Poet, scriitor și publicist: „Eu, deși sunt scriitor, m-am născut într-o casă unde nu exista bibliotecă, iar atunci când m-am întâlnit prima oară cu cărțile, mi s-au părut un miracol. Intrai în carte ca un cosmonaut care descoperă universul. Și aceasta a fost marea mea șansă. Miracolul cărții a format generații întregi în România. Aștept clipa în care tinerii vor redescoperi Cartea, căci întoarcerea la carte e șansa omenirii.”

Gabriel Diaconu – Medic psihiatru: „Cred că unicul scop, pentru adultul din prezent, trebuie să fie primenirea lumii de mâine, pe care am luat-o împrumut de la copiii noștri. Cred că o astfel de primenire nu poate avea loc fără educație în sănătate. Și, deopotrivă, cred că nu există educație în sănătate fără o bună înțelegere a sănătății mintale de-a lungul vârstelor. Despre copii și adolescenți se scrie și se dezbate mult, mult mai mult decât se ascultă sau se observă. Ne aflăm, astăzi, la o răspântie. Odată cu generația mea, vom fi fost ultimii născuți înainte de tehnologia digitală. Ce a adus bun telefonul inteligent? Dar ecranul tactil? Cum curbăm fenomenul suicidului în adolescenţă în noul Eldorado virtual, consumul de substanțe, virajul social spre abandon educațional și – frecvent – mica delincvenţă? Și acolo unde nu există un răspuns clar, merită să propui acele ipoteze care să răspundă nevoii de-a ști mai bine fenomenul.”

Cătălin Mahu – Fondator reţea restaurante „La Mama”: “În cei 20 de ani ‘La Mama’, recunosc că am făcut și lucruri bune, dar am făcut și multe prostii. Când spun prostii, mă refer la greșeli în business, la lucruri pe care, dacă nu le-aș fi făcut, aș fi fost altundeva. Dacă îmi pare rău de ceva și dacă aș schimba ceva, aș lua niște decizii dacă nu le-am luat și nu aș mai lua altele, pe care le-am luat. E simplu, dar pare complicat.”

Ioana Frincu – Chief Operations Officer la Under Development Office: „Lucrând încă din facultate în domeniul Big Data și Machine Learning în cadrul a 2 companii am văzut o trecere naturală către Blockchain, lucru care a dus la următorul nivel dragostea pe care o am pentru date și felul în care acestea evoluează. Cred că așa am găsit și cel mai bun loc în care să evoluez și să ajut companii să își construiască concepte și soluții folosind informațiile pe care le au, împreună cu tehnologii inovative.”

Dragoş Braşoveanu – Leadership trainer, coach si vorbitor educaţional: „Îmi doresc ca prin ceea ce spun și fac să aduc bucurie celor din jur, să ne ajutăm reciproc să descoperim sensul vieții și să evoluăm împreună. Cum facem asta? Sărind peste limitele pe care, de cele mai multe ori, ni le impunem singuri. Dragostea de a trăi viața frumos vine din noi înșine!”

Vasile Calofir – Actor: „Trebuie să te vinzi bine și să ai cultură generală. Ca să poți să faci ce ți-ai propus, ai nevoie de încredere, pentru că tot timpul te vei afla într-o fază de start-up cu ține însăți/însuți și te vei descoperi cu fiecare etapă. Tot timpul poți mai mult!”

Irina Kuhlmann – Executive Leadership Coach: “Copiii și tinerii de astăzi sunt liderii de mâine. Sunt profund pasionată să inspir copiii și tinerii să se formeze într-un mod armonios și să ajute la clădirea unei societăți frumoase și prospere.”

Și pentru că anul acesta programul Conferințelor include și un moment artistic pentru tineri, realizat de tineri, la București au fost invitați să cânte și danseze Maria Alexandra Stoian & trupa Mozaic a Departamentului Artistic al Colegiului Național „Grigore Moisil”.

Intrarea este LIBERĂ!

www.book-land.ro/conferinte , www.facebook.com/BookLandConferintesiTabere/ , https://www.youtube.com/c/BookLandConferintesiTabere

Sponsori:  Deutsche Leasing, Asevi, Caroli Foods, Mediapost Hit Mail, Touch Antibacterial, Sana, QPlaster, Stand for Development, STILL Material Handling, Metron Group, IntegralEdu, Di Bas, Kiwi Finance, Genco 93, Ipso Agricultură, Ivatherm, BARZA, Lugera – The People Republic, Lampart, Dagmar, Licurici Impex, Antalis, Grădinariu, Kirchhoff Automotive, Paflora, Tractor Proiect Comerţ, Maleo, Loncolor, Stabilus, Murnic TRPC, RAP Development, Cumpăna

Parteneri: Magic FM, Rock FM, Agerpres, România Liberă, Rol.ro, Ziare.com, Revista Cariere, Eva.ro, Intuitext, Didactic, SuntPărinte, ExamenulTău, IQool, Suplimentul de Cultură, Ceaşca de Cultură, Centrul de Parenting, Sfatul Parinţilor, BlitzTV, ANOSR, EESTEC

BookLand a luat naștere în 2011, ca prim târg urban de carte în malls, piețe și parcuri. S-a dezvoltat într-o caravană națională care a vizitat anual peste 40 orașe. Tabăra Coolturală BookLand, Conferințele BookLand Evolution și www.înPractică.ro completează abordarea social-educațională asumată. Conferințele BookLand Evolution s-au întâlnit cu peste 100,000 tineri cărora peste 2,000 speakeri le-au oferit cele mai bune sfaturi și recomandări. Iar în cadrul Taberelor Coolturale BookLand, sub deviza “Cel mai inteligent mod de a te distra!”,  peste 1,000 tineri au fost încurajați prin workshop-urile și lectura zilnică să prețuiască timpul liber și echilibrul fin dintre educație și distracție.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.