Ministrul Toader rămâne fără sprijinul politic! Nicolicea, propus la șefia Ministerului Justiției!

Liderii PSD s-au reunit, miercuri, în şedinţa Comitetului Executiv care ar putea decide retragerea sprijinului politic pentru Tudorel Toader. Printre numele vehiculate pentru preluarea portofoliului Justiţiei după debarcarea lui Toader sunt cele ale lui Eugen Nicolicea, Robert Cazanciuc şi Şerban Nicolae.

Liderii PSD au votat pentru retragerea sprijinului politic lui Tudorel Toader. Singurul vot împotrivă a fost al lui Dumitru Buzatu.

Eugen Nicolicea este propunerea PSD pentru portofoliul Justitţiei.

Premierul Viorica Dăncilă urmează să trimită preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de revocare simultan cu cea de numire a lui Nicolicea.

De asemenea, s-a decis înlocuirea miniştrilor Rovana Plumb şi Natalia Intotero, care candidează pe locuri eligibile la alegerile europarlamentare.

Cei doi miniştri vor fi înlocuiţi cu Tit Brăiloiu şi Oana Florea.

Marian Oprişan, preşedintele PSD Vrancea, a declarat că este necesară o restructurare a Guvernului, având în vedere că miniştrii Rovana Plumb şi Natalia Intotero se regăsesc şi pe lista de candidaţi la europarlamentare a social-democraţilor.

„Da, pentru că două colege de-ale noastre părăsesc Guvernul datorită faptului că au devenit candidaţi la alegerile europarlamentare şi e vorba de Natalia Intotero de la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni şi de doamna Rovana Plumb de la Ministerul Fondurilor Europene”, a afirmat Oprişan înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Lia Olguţa Vasilescu a susţinut că e oportună o restructurare a Guvernului.

Întrebată dacă Tudorel Toader ar trebui să plece din Guvern, ea a răspuns: „Din punctul meu de vedere, da. Eu m-am exprimat public”.

Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, a spus că Tudorel Toader este „un profesor şi un profesionist”.

Paul Stănescu a declarat că „politica penală a unui Guvern o face majoritatea parlamentară, iar ministrul şi Guvernul pun în aplicare”.

El a evitat să spună dacă Toader ar trebui remaniat: „Nu contează opinia mea, contează opinia majorităţii PSD-ALDE. Nu comentez subiectul Toader”.

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a spus că Tudorel Toader este „un profesionist bun, e un om care are un prestigiu ridicat în lumea universitară şi, evident, chiar dacă activitatea domniei sale în anumite circumstanţe nu a fost chiar cea dorită de toţi colegii noştri, eu cred că i se poate da o notă bună”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.