Concert extraordinar la Muzeul Național George Enescu 

Concertul extraordinar susținut de laureații Concursului Internațional de Canto ”Georges Enesco” 2018 va alea loc luni, 6 mai, de la ora 19.00, în Aula Palatului Cantacuzino –Muzeul Național George Enescu (Calea Victoriei, nr. 141). Concertul de la București face parte din turneul ”Voci pentru Europa”, organizat de Asociația Noesis-Enesco și partenerii săi în cadrul Sezonului Franța-România.

În program vor fi incluse piese de George Enescu, precum și lucrări ale unor compozitori europeni moderni și contemporani – Charles Gounod, Georges Bizet, Henri Nafilyan, Claude Debussy, Isabelle Aboulker, Enrique Granados, Kaija Saariaho, Maurice Ravel și Gaetano Donizetti.

Pe scena din Aula Muzeului Național George Enescu vor evoula: soprana Faustine de Monescâștigătoarea marelui premiu pentru muzică contemporană, soprana Georgiana Dumitru – câștigătoarea premiului special ”Jules Massnet”, baritonul Sebastian Balaj – câștigătorul premiului pentru Operă și soprana Viorica Spînu – câștigătoarea premiului 1 al secțiunii mari amatori de artă vocală.

Recitalurile laureaților vor fi acompaniate de pianista Alina Pavalache, iar spectacolul va fi prezentat de realizatorul TVR Marius Constantinescu.

Cu prilejul concertului, Muzeul Național „George Enescu” va prezenta și expoziția foto-documentară „Enescu în timpul Marelui Război”, consacrată activității muzicale și umanitare a compozitorului George Enescu în timpul Primului Război Mondial.

Turneul din România ”Voci pentru Europa” al laureaților Concursului Internațional de Canto ”Georges Enesco” din Paris, are loc după turneul din Franța și desfășoară după următorul program:

4 mai 2019, Sinaia – Casa memorială George Enescu – Vila Luminiș, de la ora 12:00
Interpreți
: soprana Viorica Spînu, baritonul Sebastian Balaj

6 mai 2019, București – Aula Palatului Cantacuzino – Muzeul Național George Enescu, de la ora 19:00
Interpreți
: soprana Faustine de Mones, soprana Georgiana Dumitru, soprana Viorica Spînu,
baritonul Sebastian Balaj

13 mai 2019, Cluj-Napoca – Muzeul Etnografic al Transilvaniei, de la ora 18:00
Interpreți: contra-tenorul Alin Buruiană, soprana Viorica Spînu, baritonul Sebastian Balaj

16 mai 2019, Iași – Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”, de la ora 19:00
Interpreți: soprana Faustine de Mones, tenorul George Vîrban, baritonul Sebastian Balaj

7 iulie 2019, Tescani – Muzeul Rosetti-Tescanu-George Enescu, Sala Oedipe, de la ora 17.00
Interpreți: soprana Faustine de Mones, tenorul George Vîrban, baritonul Sebastian Balaj.

Pe lângă turneul laureaților, pentru a onora transmiterea cunoașterii și experienței unor artiști consacrați către tânăra generație, proiectul include de asemenea, trei sesiuni de masterclass de canto și muzică instrumentală care se vor derula după următorul program:

  • București, în datele de 5, 6 și 7 mai 2019, la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti”, în parteneriat cu Școala Normală de Muzică „Alfred Cortot” din Paris; profesori Daniel Ottevaere canto și Henri Demarquette – violoncel. În cadrul acestui modul, se vor acorda și două burse de studii la Paris, pentru anul școlar 2019-2020, oferite de Școala Normală de Muzică „Alfred Cortot”.
  • Iași, în datele de 10 și 11 mai 2019, în cadrul Festivalul International al Educației; profesori Mioara Cortez și Alina Pavalache.
  • Tescani, în perioada 4-13 iulie 2019, în parteneriat Muzeul Național «George Enescu»; profesori Viorica Cortez, Alina Pavalache și Anda Tăbăcaru.

„Întâlnirile Muzicale Internaționale Georges Enesco” şi Concursul Internațional de Canto „Georges Enesco” au loc anual la Paris, începând din anul 2014, și sunt organizate de Asociația Noesis-Enesco şi partenerii săi, având menirea să mențină vie imensa moștenire culturală și muzicală lăsată posterității de marele compozitor și muzician român George Enescu.

Evenimentele sunt organizate de ASOCIAȚIA NOESIS-ENESCO

În parteneriat și cu susținerea: INSTITULUI FRANCEZ DIN BUCUREȘTI, MUZEULUI NAȚIONAL «GEORGE ENESCU», COLEGIUL NAȚIONAL DE ARTE «DINU LIPATTI» București, OPERA NAȚIONALĂ CLUJ-NAPOCA, MUZEUL ETNOGRAFIC AL TRANSILVANIEI CLUJ-NAPOCA, PRIMĂRIA MUNICIPIULUI IAȘI, UNIVERSITATEA DE ARTE «GEORGE ENESCU » IAȘI, SOCIETATEA DE EDITORI ȘI AUTORI DE MUZICĂ FRANȚA.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.