O școală din centrul municipiului Brăila se confruntă cu cazuri de tuberculoză

Share:

Două cazuri de tuberculoză au fost confirmate la o şcoală din centrul municipiului Brăila, iar fratele unuia dintre cei doi elevi pare a se fi îmbolnăvit şi el. Direcția de Sănătate Publică a prelevat probe de la 120 de elevi şi 30 de cadre didactice, ancheta epidemiologică fiind în curs de desfăşurare. Dacă se constată că există legătură între cele trei cazuri, ar putea fi declarat focar, iar cursurile ar putea fi suspendate.

Potrivit inspectorului general al IŞJ Brăila, profesorul Cătălin Canciu, doi elevi de la şcoala Nikos Kazantakis au fost diagnosticaţi cu TBC, iar fratele unuia dintre ei pare a se fi îmbolnăvit şi el, scrie news.ro.

Unul dintre cazuri a fost diagnosticat la finalul lunii trecute, iar unul zilele acestea.

Elevul care a fost diagnosticat recent cu TBC are 14 ani şi este în clasa a şaptea la Şcoala „Nikos Kazantzakis”. În prezent, el este internat la Spitalul Judeţean din Brăila, la secţia de Boli Infecţioase. Luna trecută, un alt elev de la aceeaşi şcoală s-a îmbolnăvit de tuberculoză şi un al treilea caz este în curs de confirmare.

„Din informaţiile pe care le avem, este vorba despre 2 cazuri confirmate, unul la finele lunii trecute, al doilea acum 2 zile. Este vorba despre o şcoală în centrul Brăilei, cu circa 300 de copii. Din discuţiile purtate în
această dimineaţă cu directoarea şcolii există o corespondenţă cu DSP Brăila. Se pare că există şi un al treilea caz, un frate al unuia dintre cei doi deja confirmaţi. DSP Brăila ar fi precizat că nu se poate pune
problema de epidemie până la trei cazuri cu legătură între ele, acum se verifică dacă aceste cazuri au legătură între ele, cert este că sunt în aceeaşi şcoală. DSP Brăila este instituţia care hotărăşte ce măsuri
sanitare se iau în astfel de condiţii”, a declarant şeful IŞJ Brăila, Cătălin Canciu

Urmare a acestei situaţii, în interiorul unităţii a fost declanşată o anchetă epidemiologică. Până acum au fost testaţi circa 120 de elevi şi 30 de profesori.

„Nu a fost declarat focar de TBC, cazul este în atenţia coordonatorului programului naţional de TBC. Este o anchetă în şcoală. Dacă se declară focar, noi suntem înştiinţaţi şi avem propria anchetă epidemiologică şi
luăm măsurile care se impugn în astfel de cazuri. Focar poate fi declarat dacă există trei cazuri cu legătură între ele”, a declarat directorul DSP Brăila, Gabriel Ciochină.

Dacă va fi declarat focar, în şcoală ar urma să fie instituită carantină ceea ceea ce ar duce la suspendarea cursurilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.