Viorica Dăncilă, desemnată candidatul PSD la prezidențiale

Share:

Comitetul Executiv al PSD a decis, prin vot, ca Viorica Dăncilă să fie candidatul PSD la alegerile prezidenţiale. Şi în şedinţa CEx, ca şi în cea a Biroului Permanent Naţional, s-au înregistrat două voturi împotriva candidaturii Vioricăi Dăncilă. Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, marţi, că nu crede că ALDE va ieşi de la guvernare, întrucât „sunt oameni responsabili, îşi dau seama că stabilitatea în această ţară este foarte importantă”. 

Ca şi în şedinţa Biroului Permanent Naţional, s-au înregistrat două voturi împotriva candidaturii Vioricăi Dăncilă.

În BPN, acestea au aparţinut lui Dumitru Buzatu, care a declarat că l-a susţinut pe Liviu Pleşoianu, şi lui Paul Stănescu, care a apreciat că este necesară o altă candidatură decât cea a Vioricăi Dăncilă.

De asemenea, s-au discutat în CEX-ul PSD şi sondajele care arată cum stă PSD la capitolul intenție de vot.

Viorica Dăncilă a fost votată marţi în Biroul Permanent Naţional al PSD pentru a fi candidat la alegerile prezidenţiale, decizia urmând să fie validată în Comitetul Executiv. Gabriela Firea a renunţat la ideea de a deveni prezidenţiabilul PSD. Au fost supuse votului candidaturile lui Dăncilă şi Liviu Pleşoianu. Membrii Biroului Permanent, cu excepţia lui Paul Stănescu şi a lui Dumitru Buzatu, au votat ca Viorica Dăncilă să fie candidatul PSD la prezidenţiale.

Dumitru Buzatu şi-a anunţat susţinerea pentru Liviu Pleşoianu.

Premierul Viorica Dăncilă este o soluţie pentru alegerile prezidenţiale, a declarat, marţi, preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprişan. „Viorica Dăncilă este o soluţie pentru alegerile prezidenţiale. Astăzi vom avea o discuţie în interiorul Comitetului Executiv şi Biroului Permanent şi vom lua o decizie în acest sens, dar eu cred că, din punctul meu de vedere, doamna Dăncilă este o soluţie”, a afirmat Oprişan, înainte de şedinţa BPN al PSD.

El a susţinut că Dăncilă ar avea „şanse mari” într-o competiţie cu preşedintele Klaus Iohannis.

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a declarat, marţi, că PSD trebuie să aibă înţelepciunea să aleagă un candidat care să fie susţinut de tot partidul şi care să poată să rezolve conflictele interne care au existat şi „care să poate să dea senzaţia de echilibru şi de forţă şi să şi demonstrăm asta în campanie”. El a adăugat că, în opinia sa, Viorica Dăncilă este „un candidat redutabil”, astfel că PSD are şanse reale să câştige alegerile prezidenţiale.

Premierul Viorica Dăncilă, preşedintele PSD, a declarat marţi, înainte de şedinţa Biroului Permanent Naţional, că un sprijin din partea ALDE şi a PRO România este important pentru social-democraţi, dar a subliniat că partidul pe care-l conduce este hotărât să meargă în alegerile prezidenţiale şi să le câştige.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.