Teodorovici nu renunță la amnistia fiscală

0

Restructurarea financiară este aşteptată în Guvern. Proiectul a primit avizul pozitiv al Consiliului Economic şi Social. Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, susţine că nu este vorba despre „o amnistie fiscală”, ci „despre un sprijin de conformare pentru companiile care au datorii la stat”.

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a prezentat, la finele lunii iunie, principalele elemente ale restructurării financiare – un set de măsuri și facilități care va înlocui mai vechile proiecte de amnistie fiscală.

”Trebuie clarificat că nu discutăm despre o amnistie fiscală. Discutăm despre o restructurare financiară. Ideea a pornit de la companiile de stat, pentru care ar fi singura soluție de salvare. Este o șansă pe care încercăm să o dăm companiilor de stat cu probleme, dar în același timp este corect să aplicăm același regim și companiilor private. Este vorba despre un cadru legislativ care propune un plafon de 1 milion de lei împărțit între persoane fizice și persoane juridice. Actul normativ se referă la măsuri de restructurare a obligațiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018 pentru debitorii care au datorii mai mari de 1 milion de lei, bazată pe un plan de restructurare, test al creditorului privat prudent, plată eșalonată și supraveghere fiscală din partea ANAF pe durata acestei înlesniri”, afirma atunci Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.