Peste 40.000 de ruși au protestat, la Moscova, împotriva lui Putin

Share:

Aproximtiv 40.000 de persoane au protestat, sâmbătă, la Moscova, faţă de excluderea candidaţilor opoziţiei la alegerile locale din septembrie, a anunţat organizaţia Compteur Blanc, specializată în numărarea manifestanţilor.

„La ora 15.00, manifestează 40.000 de persoane”, a anunţat organizaţia.

Manifestaţia împotriva lui Putin are loc în ciuda absenţei liderilor opoziţiei, condamnaţi la scurte pedepse cu închisoarea.

Manifestanţii anti-Putin purtau pancarte pe care scrie „Vrem drept de vot” şi „Ne-aţi minţit destul”, în timp ce alţii aveau drapele ruse sau portrete ale activiştilor arestaţi.

Principalul opozant al lui Putin, bloggerul anticorupţie Alexei Navalnîi, ispăşeşte o pedeapsă cu închisoare de 30 de zile din 24 iulie. Spitalizat pentru „o gravă alergie” înainte de a fi retrimis în celulă, el a depus o plângere pentru că ar fi fost „otrăvit”.

Mare parte dintre aliaţi şi din alţi lideri ai protestatarilor anti-Putin au primit şi ei scurte pedepse cu închisoarea, începând cu mai mulţi candidaţi ai opoziţiei între care Ilia Iaşin, Ivan Jdanov şi Dmitri Gudkov.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.