Dăncilă nu se sperie de ultimatumul lui Tăriceanu și nu renunță la cursa prezidențială

Share:

Întrebată despre faptul că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, i-a dat un ultimatum ca până pe 20 august să vină cu un nou program de guvernare şi o echipă restructurată, Dăncilă a replicat că „PSD nu acceptă un ultimatum”, iar discuţiile dintr-o alianţă trebuie să fie constructive.

Premierul Viorica Dăncilă a subliniat că nu ia în calcul retragerea din cursa pentru prezidenţiale şi susţinerea lui Călin Popescu Tăriceanu la alegeri.

„Nu. Categoric nu mă retrag. Atât timp cât a existat un vot în CEx şi toţi colegii îşi doresc un candidat din partea PSD, nu am luat în calcul acest lucru. Nu am discutat cu domnul Tăriceanu despre candidaturi în întâlnirile avute”, a declarat Viorica Dăncilă.

Acesta a fost unul dintre motivele principale ale tensiunilor dintre cele două partide, care ameninţă coaliţia de guvernare.

Dăncilă a mai spus că nu este oportună cooptarea Pro România la guvernare.

„Da, am abordat şi acest subiect (în CEx PSD – n.r.), marea majoritate a colegilor au decis că nu este oportună cooptarea Pro România la guvernare, noi avem o alianţă, o alianţă puternică cu care am pornit la drum şi vrem să continuăm până în 2020. Am avut o discuţie cu Victor Ponta despre o eventuală susţinere a PSD, s-au abordat noţiuni generale, nimic punctual, pentru că nu puteam să mă angajez la nimic până nu aveam o discuţie în forul statutar al partidului, Am văzut în rest declaraţiile domnului Ponta, declaraţii care au nemulţumit PSD şi aceste lucruri au condus la această reticenţă în a coopta Pro România la guvernare”, a spus Viorica Dăncilă.

Ea a adăugat că Victor Ponta a lansat, în cadrul discuţiei avute, ipoteza ca Pro România să vină la guvernare.

Viorica Dăncilă, preşedintele PSD, a declarat luni, după şedinţa CEx, că a avut întâlniri în cadrul coaliţiei, în urma cărora s-a decis continuarea guvernării PSD-ALDE.

„În cadrul Comitetului Executiv de astăzi am abordat mai multe puncte importante pentru PSD. Un prim aspect a făcut referire la alianţa PSD-ALDE, la continuarea guvernării. Le-am spus colegilor că am avut întâlniri în coaliţie şi am hotărât continuarea guvernării PSD-ALDE, o guvernare importantă, care mai are multe lucruri de făcut, multe proiecte de implementat pentru români şi care trebuie să asigure stabilitatea României în continuare”, a precizat Viorica Dăncilă. 
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.